“Αν πηγαίναμε το πακέτο των Θεσμών στη Βουλή, θα έπεφτε η κυβέρνηση”

Στην ομολογία ότι το πακέτο μέτρων  που θα πήγαινε  στη Βουλή θα οδηγούσε σε πτώση της κυβέρνησης, και γι  αυτό προτιμήθηκε το δημοψήφισμα, προχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.  

«Είχαμε μια επιλογή να έρθει στη Βουλή το πακέτο των Θεσμών. Δεν θα περνούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ, από την κυβέρνηση, η οποία θα έπεφτε και σε τρεις εβδομάδες θα είχαμε εκλογές», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, εξηγώντας τους λόγους που η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει τελικά στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Άρα είχαμε την επιλογή να πάμε σε δημοψήφισμα για να αποφανθεί ο λαός», σημείωσε χαρακτηριστικά το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, για να τονίσει πως η κυβέρνηση θεωρεί ότι το πακέτο «δεν βγαίνει».

«Άρα αποτύχατε;» ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο. «Βεβαίως», ήταν η απάντησή του.

«Όποιος ψηφίσει ναι, ψηφίζει για τη συνέχιση ενός προγράμματος που δεν βγαίνει. Οι πιστωτές όχι μόνο θα αποφασίζουν την οικονομική πολιτική αλλά και ποιοι θα την εφαρμόζουν», ανέφερε.

«Εμείς λένε ότι μια οικονομία που έχει χάσει 25% του ΑΕΠ, με την ανεργία που έχει, χρειάζεται ένα σοκ αισιοδοξίας, να φύγει η απειλή του Grexit, με την ιδέα ότι αν δεν γίνει Grexit με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ», παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, ένα «ναι» στο δημοψήφισμα θα σημαίνει ότι «θα έχουμε μια λαϊκή εντολή ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να το δεχτεί ο λαός και ελάτε να διαπραγματευτούμε για μια λύση βιώσιμη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα