«Αν τους άκουγα, θα έπρεπε να μείνω σπίτι μου»

Σπίτι του θα έπρεπε να μείνει, αν άκουγε τους άλλους, τόνισε ο Ορέστης Καρνέζης σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του.

Μιλώντας στη «Gazzetta dello Sport» και συγκεκριμένα για το ένθετο «Sportweek», ο διεθνής γκολκίπερ αναφέρθηκε στη φετινή εξαιρετική του χρονιά, για το ξεκίνημά του στον ΟΦΗ, ακόμα και για τις διαφορές ανάμεσα σε Έλληνες και Ιταλούς.

Ο πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού τόνισε αρχικά: «Ξέρω ότι κάτι κάνω καλά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχα χάσει τη δουλειά μου. Όμως δεν διαβάζω κάθε Δευτέρα τη βαθμολογία με την απόδοσή μου στις εφημερίδες. Μόνο όταν δεν δέχομαι γκολ», ανέφερε αρχικά και συνέχισε ενθυμούμενος κάποια πράγματα από το παρελθόν.

«Πολλές φορές κοιτάω τον εαυτό μου και θυμάμαι τις λέξεις του πατέρα μου που μου έλεγε κάθε μέρα στο τηλέφωνο, όταν ήμουν στα κλιμάκια του ΟΦΗ. Μου έλεγε πως “πρέπει να πατάω στο έδαφος, να είμαι ταπεινός και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, να μην το βάζω κάτω, διότι ποτέ δεν υπάρχει η καταστροφή”».

Ο Καρνέζης ρωτήθηκε και για την πρώτη του ουσιαστικά σεζόν στην Ιταλία, μετά από μια χρονιά που ήταν αναπληρωματικός στη Γρανάδα, με τον διεθνή γκολκίπερ να τονίζει ότι «αν είχα ακούσει τους άλλους, θα έπρεπε να μείνω σπίτι μου, προερχόμουνα από ένα καλό Παγκόσμιο Κύπελλο και ένιωθα άνετα».

Ο 29χρονος «αποκάλυψε» μάλιστα για ποιο λόγο έγινε τερματοφύλακας: «Για δύο λόγους: πρώτον, γιατί δεν μου άρεσε να τρέχω και δεύτερον, ήμουν ο νεότερος και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις κατέληγα τερματοφύλακας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην απόφαση του προπονητή της ομάδας, Στραματσιόνι να τον προτιμήσει αντί του νεαρού Σκάφετ: «Ο ρόλος του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερος. Χρειάζεται ταλέντο, αλλά και εμπειρία. Ο δεύτερος χρόνος είναι πάντα πιο δύσκολος από τον πρώτο. Και στον Παναθηναϊκό έπρεπε να περιμένω 3-4 χρόνια για να γίνω βασικός».

Πώς όμως μπορεί κάποιος να έχει εμπειρία χωρίς ματς; «Μπορεί να αποφασίσει να παίξει κάπου αλλού, αν αυτό τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα. Αλλά αν είσαι αρκετά τυχερός και κα΄νεις καλή προετοιμασία όπως κάνουμε στην Ουντινέζε, η συμβουλή μου είναι να μείνει. Ο Σιμόνε είναι απίστευτος τύπος και θέλω να τον βοηθήσω», ανέφερε ο «Ορέ» για τον ανταγωνισμό του με τον 18χρονο.

Τέλος, μίλησε και για θέματα πέρα των αθλητικών και αν οι Ιταλοί με τους Έλληνες μοιάζουν ως χαρακτήρες: «Έλληνες και Ιταλοί μοιάζουμε σε πολλά πράγματα. Όταν δεν μπορούμε να μιλήσουμε, λέμε πράγματα με τα μάτια, το κάνω αυτό και εγώ και πολλές φορές με προσέχουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα