«Αν χρειαστεί GREXIT»!

Αποφασισμένη να φτάσει μέχρι και στον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις προκειμένου να… καθαρίσει το ποδόσφαιρο είναι η κυβέρνηση σύμφωνα με το ΓΓΑ Ιούλιο Συναδινό.

«Θα πούμε τα αυτονόητα και αυτά που σκέφτεται ο κάθε υγιής φίλαθλος. Κάθε άνθρωπος που λειτουργεί μέσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλει μία άλλη υγιή διαδικασία. Να χαίρονται οι άνθρωποι το θέαμα. Να υπάρχει μία εικόνα που συναντάμε στις πιο ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Με καλύτερο θέαμα, με υψηλού επιπέδου ομάδες. Μία αξιοπιστία, μία αθλητική δικαιοσύνη, χωρίς πελατειακές σχέσεις. Εχουμε ξεκινήσει εδώ και 1,5 χρόνο μία προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Θεσμοθετήσαμε τους τακτικούς δικαστές, καταφέραμε να συνομιλούμε με τη FIFA και την UEFA, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν αυτό, με εξαίρεση την ΕΠΟ. Τα προηγούμενα χρόνια το ελληνικό κράτος δεν το είχε καταφέρει σε μία ισότιμη βάση. Πλέον, όχι μόνο συνομιλούμε, αλλά έχουμε φέρει τη FIFA να επιβάλλει πράγματα στην ΕΠΟ και να αποφασίζει μόνο της η διοικούσα επιτροπή την αναστολή του πρωταθλήματος. Είναι κάποια βήματα για να σπάσουμε τα κατεστημένα και να σταματήσουμε τις καταστάσεις που βλέπουμε» ανέφερε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και πρόσθεσε: «Κάποιοι έβαλαν φωτιά στο σπίτι του Μπίκα, την ημέρα που ο Υπουργός προσπαθούσε να τον πείσει να ανακαλέσει την παραίτηση του. Εδώ γίνεται ένας πόλεμος με συμφέροντα. Το μέτωπο είναι ανοικτό. Δεν έχουμε την αίσθηση ότι μας ακούν ή όχι. Εδώ μένει να φανεί αν θα επικρατήσει το κράτος δικαίου ή οι μαφιόζοι. Οσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, μάλλον μας βάζουν… μπροστά στο σκορ. Δεν θα πάμε ούτε καν παράταση ή πέναλτι.

Η διακοπή των πρωταθλημάτων δεν είναι το άκρο. Το άκρο είναι να αποφασίσει η κυβέρνηση ότι θα αποκλείσουμε τις ομάδες μας από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα, μέχρι να συνετιστούν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Να καθορίσουν ένα πιο υγιές πλαίσιο. Αυτό είναι το επόμενο βήμα. Να μην το θεωρείτε καθόλου απίθανο. Αν δεν υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα από τις τωρινές ενέργειες μας, θα οδηγηθούμε εκεί. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά είναι στο δικό τους χέρι. Είναι λογικό να υπάρχει μία επιφυλακτικότητα. Κάποιοι νόμοι εφαρμόζονταν επιλεκτικά. Αυτά που νομοθετήσαμε, θα εφαρμοστούν. Αυτό είπαν χθες οι υψηλότατοι κυβερνητικοί παράγοντες. Υπάρχει νόμος και θα εφαρμοστεί».

Σχολιάζοντας, τέλος, την τοποθέτηση του Βασίλη Γκαγκάτση στη θέση του γενικού διευθυντή της Σούπερ Λιγκ, τόνισε: «Άνθρωποι που κατηγορούνται, παρ’ όλο που δεν έχει κριθεί αν είναι αθώοι ή ένοχοι και έχουν ασκηθεί διώξεις, δεν μπορείς να τους εντάξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα σε μία λεπτή περίοδο που προσπαθούμε να φέρουμε τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Αυτό που έγραψα εγώ, ήταν το προφανές. Η ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ απέσυραν Μπλάτερ και Πλατινί, πριν τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα