Απάντηση με Μπαργιώτα

“Η προσχώρηση του Κώστα Μπαργιώτα στην ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι η καλύτερη απάντηση στην επίθεση που δέχεται το ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ που καταρρέει”. Αυτή η φράση συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά δείχνει τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει η ΔΗΣΥ την επίθεση που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου όλοι αποδέχονται στην Χαριλάου Τρικούπη ότι η εξεταστική για τον Γιάννο Παπαντωνίου, αλλά και τα όσα λένε από την κυβέρνηση για τον Κώστα Σημίτη έχουν αυτό το στόχο. Δηλαδή να ανακόψουν την ανοδική πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα.

Γι’ αυτό και η Φώφη Γεννηματά ήταν άκρως επιθετική στις αιχμές που άφησε εναντίον της για φυγομαχία από τη Βουλή, ο Πρωθυπουργός. «Κύριε Τσίπρα κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη. Φυγόμαχος είναι αυτός που αρνείται τις εξεταστικές. Εμείς τις ψηφίσαμε όλες» τόνισε σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Λέμε όλα στο φως, παντού και πάντα, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς συμβιβασμούς. Από την είσοδο στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα. Μπορείτε; Το αντέχετε; Αν ναι, τολμήστε κύριε Τσίπρα και αφήστε το θέατρο» συνέχισε η Φώφη Γεννηματά. Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ότι «ηττημένοι και αποτυχημένοι σε κάθε επίπεδο, επιλέγετε και πάλι τον δρόμο του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Επιδιώκετε ένα νέο κύκλο λασπολογίας και αυθαίρετης συνωμοσιολογίας».

Ο Μπαργιώτας

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα στην ΔΗΣΥ είναι ικανοποιημένοι για την προσχώρηση του Μπαργιώτα. Ο βουλευτής είχε εκλεγεί με το Ποτάμι και ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα διαφωνώντας με την πορεία του κόμματος. Προηγήθηκε συνάντηση του ίδιου με τη Φώφη Γεννηματά, όπου έδωσαν τα χέρια.

Στην ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Λαρίσης, υποστηρίζει ότι εντάχθηκε στο κόμμα με στόχο να συνδράμει στην προσπάθεια ανασύστασης της Κεντροαριστέρας, την οποία κρίνει απολύτως απαραίτητη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

«Το κάλεσμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ένα Συνέδριο ενότητας και σύνθεσης μπορεί και πρέπει να οδηγήσει στην ενοποίηση όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης. Εντάσσομαι από σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να συνδράμω σε αυτή την προσπάθεια. Μια τέτοια διαδικασία ούτε εύκολη είναι ούτε προδιαγεγραμμένη. Για να είναι επιτυχής, προϋποθέτει βούληση και πολιτική γενναιότητα απ’ όλους», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

Παράλληλα, με την ανακοίνωσή του εξαπολύει διμέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και της Ν.Δ., καταλογίζοντας στη μεν κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της χώρας», στη δε Ν.Δ. ότι δεν φαίνεται ικανή να διατυπώσει αξιόπιστη πρόταση εξουσίας και «αρκείται σε μια αέναη εκλογολογία».

«Σε αυτό το πλαίσιο η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς σε ενιαίο πολιτικό φορέα, ικανό να περιγράψει και να επιδιώξει το όραμα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ελλάδας, είναι απολύτως απαραίτητη. Μάλιστα επείγει», υπογραμμίζει ο βουλευτής.

Μετά την προσχώρηση του Κώστα Μπαργιώτα η Δημοκρατική Συμπαραταξη θα έχει 19 βουλευτές, είναι η τρίτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα