Απέκλεισε το ενδεχόμενο έκτακτο συνεδρίου του Ποταμιού ο Θεοδωράκης

Μήνυμα προς τους διαφωνούντες του Ποταμιού έστειλε από την Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρώτη από τις τρεις συσκέψεις που έχει προγραμματίσει για να πείσει την βάση του κόμματος του να τον ακολουθήσουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Όπως είπε το απόγευμα της Δευτέρας στην Θεσσαλονίκη “δεν θα κάνω ένα Συνέδριο, που θα διασπάσει το Ποτάμι, αφού οι ηττημένοι θα αποχωρήσουν”, δίνοντας έμμεση, αλλά σαφή απάντηση στο αίτημα που κατέθεσαν 59 μέλη του Ποταμιού την 13η Νοεμβρίου για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου και αυτόνομη πορεία, μία ημέρα μετά την ήττα του Θεοδωράκη στις εκλογές για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Οι επόμενες συσκέψεις είναι προγραμματισμένες για την Πάτρα στις 15 Δεκεμβρίου και στην Αθήνα στις 20. Μάλιστα το κλίμα στο Ποτάμι Αχαΐας είναι εξαιρετικά φορτισμένο. Σε κείμενο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ άλλων τονίζεται:  «Η ψήφος στο Ποτάμι μετατράπηκε σε χείρα βοηθείας για την αναβίωση του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές μας παρατάσσονται δίπλα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έτοιμοι να ακολουθήσουν την πολιτική βούληση της νικήτριας των εκλογών. Ο Σ. Θεοδωράκης μέχρι σήμερα δεν ανέλαβε την ευθύνη του. Αντίθετα επιχειρεί να τη μεταθέσει σε ολόκληρο το κόμμα ως «συλλογική». Συστήνει Επιτροπή «εκλεκτών» για να αποδώσει ευθύνες «κατά προτίμηση» και εν τέλει να ενσωματωθεί πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, απελευθερωμένος από αντίθετες φωνές και αντιδράσεις. Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τον «εσωκομματικό διάλογο» δια αλληλογραφίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα