Απέσυρε η ΔΗΜΑΡ την υποψηφιότητα Οικονόμου

 Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ο Βασίλης Οικονόμου με τη ΔΗΜΑΡ, αφού το κόμμα επέλεξε, για τη συγκεκριμένη θέση, την Μαρία Γιαννακάκη.  Ο βουλευτής του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου εμφανιζόταν να έχει πολύ χαμηλή απήχηση στο εκλογικό σώμα και αυτό τελικά το «πλήρωσε». Από την πλευρά του, ο βουλευτής, σχολιάζοντας το «κόψιμό» του από τον Φώτη Κουβέλη, τόνισε πως «δεν θα είμαι υποψήφιος γιατί το κόμμα έλαβε την απόφαση να ασχοληθεί με την συγκρότηση του λεγόμενου τρίτου πόλου».

Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που συζήτησε τον προγραμματισμό του κόμματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Είναι ενδεικτικό ότι στο γκάλοπ της «Κάπα Research» που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα» ο κ. Οικονόμου εμφανιζόταν με το σχεδόν… αμελητέο ποσοστό του 3,2%. Στη δημοσκόπηση τα ποσοστά μεταξύ των υποψηφίων κατανέμονταν ως εξής: Σγουρός (23,9%), Δούρου (18,6%), Κουμουτσάκος (12,2%), Παφίλης (7,8%), Χαϊκάλης (6,1%), Παναγιώταρος (5,1%), Νικολόπουλος (3,4%) και Οικονόμου (3,2%).

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς και συζήτησε τον προγραμματισμό του κόμματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ανέθεσε ιδιαίτερα καθήκοντα για την επόμενη περίοδο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Βασίλη Οικονόμου, σχετικά με τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου. Ο Βασίλης Οικονόμου αποδέχτηκε την πρόταση και αποσύρει την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζοντας να εργάζεται για τα θέματα της Περιφέρειας. Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να υποδείξει για υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής τη βουλευτή Β΄ Πειραιά Μαρία Γιαννακάκη».

H δήλωση Οικονόμου

Ο Βασίλης Οικονόμου προέβη στην  ακόλουθη δήλωσή: «Μετά την τιμητική πρόταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, κ  Φώτη Κουβέλη να συνδράμω στην συγκρότηση του Προοδευτικού Πόλου της Κεντροαριστεράς ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, αποσύρω την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Αττικής. Η Αττική παραμένει στο κέντρο του ενδιαφέροντός μου, θα παραμείνω πιστός στην ενασχόληση με τα προβλήματα της Αττικής Κοινωνίας χωρίς να κάνω ούτε ένα βήμα πίσω στην διεκδίκηση μιας στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής για τους ανέργους, τους αδύναμους συμπολίτες μας, τη νέα γενιά, την μεσαία τάξη».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα