Απίστευτο: Επίδειξη μόδας στο Ηρώδειο από την κυρία Μητσοτάκη

Το πράσινο φως έδωσε κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στο αίτημα που υπέβαλε η εταιρεία ρούχων Zeus and Dione (ιδρύτριά της είναι η σύζυγος του προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι) για να πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας στον αύλειο χώρο του Ηρωδείου, σύμφωνα με την Espresso.

Μάλιστα το αρχικό αίτημα της εταιρείας ήταν να παραχωρηθεί για την εκδήλωση που θα γίνει στις 2 Απριλίου, στο πλαίσιο της 23ης Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας (AXDW) το ίδιο το Ηρώδειο, ωστόσο η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Αθήνας αντιπρότεινε τον προαύλιο του μνημείου, κάτι που φυσικά έγινε αποδεκτό από τους διοργανωτές.

Συγκεκριμένα στην επίδειξη μόδςα του οίκου Zeus and Dione θα περπατήσουν 40 μοντέλα, τα οποία θα φορέσουν τις χαρακτηριστικές δημιουργίες του.

Βέβαια το ΚΑΣ στη θετική γνωμοδότησή του έθεσε τους δικούς του όρους. Μεταξύ αυτών ήταν τα σκηνικά που θα χρησιμοποιηθούν να είναι ελαφρά και μεταφερόμενα και φυσικά να μην προκύψει απολύτως καμία φθορά στα χαμηλά αρχαία κατάλοιπα.

Ακόμη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, τα μέλη του ζήτησαν η μεταφορά του εξοπλισμού να γίνει με όχημα βάρους μικρότερου των οκτώ τόνων, αλλά και να καταβληθούν τα αναλογούντα τέλη υπέρ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, που αγγίζουν τα 1.760 ευρώ. Η εκδήλωση θα διαρκέσει περί τα 30 λεπτά, με ώρα έναρξης τις 12.30.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα