Απαγωγή Λεμπιδάκη: Αρση απορρήτου για τηλέφωνα αλλά και κοινωνικά δίκτυα

Σε νέα φάση εισέρχεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις σε σχέση με νέα αιτήματα, τα οποία αναμένεται να υποβληθούν προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω ο ρόλος συγκεκριμένων υπόπτων.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι δρομολογούνται τέσσερις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου ενώ έχει μεγάλη σημασία ότι οι άρσεις δεν θα περιοριστούν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες των ελεγχόμενων προσώπων αλλά θα επεκταθούν και σε εφαρμογές κοινωνικών δικτύων (messenger, viber) και θα επιχειρηθεί να ανακτηθεί το σύνολο των δεδομένων που έχουν διακινηθεί μέσω αυτών.

Αυτό είναι ένα στοιχείο εξαιρετικά ενδιαφέρον καθώς είναι πλέον γνωστό ότι πολλοί που ενέχονται σε παράνομες δραστηριότητες ναι μεν αποφεύγουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες ως επισφαλείς, ενδίδουν όμως στον «πειρασμό» των νέων διαδικτυακών εφαρμογών που θεωρούνται περισσότερο «άτρωτες». Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υπογραμμίζουν με νόημα ότι από τώρα και στο εξής θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις και σε σχέση με τις απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων όπου έχει μεταφερθεί το σύνολο των κατασχεθέντων ευρημάτων, τα οποία έχουν βρεθεί σε πρώτο και δεύτερο χρόνο από τα κρησφύγετα και άλλους πολλούς ερευνώμενους χώρους.

Ένα προς ένα «ξεσκονίζονται» ενώ θα επιχειρηθεί συσχετισμός και με άλλες υποθέσεις σε μία προσπάθεια συγκέντρωσης έμμεσων αποδείξεων. Αυτό δηλαδή που υποστηρίζεται είναι ότι όσοι σπεύδουν να σχολιάσουν ότι η υπόθεση έχει ουσιαστικά κλείσει με τις γνωστές συλλήψεις, δεν πρέπει να βιάζονται γιατί υπάρχει ανοιχτό πεδίο δράσης.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι αναμένονται με ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα από την «ανάγνωση» ενός σκληρού δίσκου που εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Όσοι γνωρίζουν τις ενέργειες που γίνονται, μιλούν για κινήσεις απόλυτα στοχευμένες.

Το βέβαιο είναι ότι οι διαδικασίες αυτές απαιτούν χρόνο και αυτό συνεπάγεται και το χρονοβόρο της ολοκλήρωσης της κύριας ανάκρισης. Έτσι, το επόμενο διάστημα το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει για την παράταση της κράτησης των προσωρινά κρατούμενων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Πηγή εφημερίδα Πατρίς

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα