Απαισιόδοξοι οι Έλληνες σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο

Απαισιόδοξοι όχι μόνο για την κατάσταση της εθνικής οικονομίας, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20 και 30 Μαΐου και δόθηκε σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Το 98% των Ελλήνων, με βάση την έρευνα, θεωρεί ότι η τρέχουσα κατάσταση της εθνικής οικονομίας είναι «κακή», έναντι 51% των ευρωπαίων πολιτών, ενώ μόνο το 2% των Ελλήνων ερωτηθέντων απάντησαν ότι η κατάσταση της εθνικής οικονομίας είναι «καλή», έναντι 46% των ευρωπαίων πολιτών.

Το 69% των Ελλήνων (έναντι 27% των ευρωπαίων) αξιολογούν ως «κακή» την τρέχουσα κατάσταση του νοικοκυριού τους, ενώ το 49% των Ελλήνων (έναντι 22% των ευρωπαίων) αξιολογούν ως «κακή» την κατάσταση της δουλειάς τους.

Σε ότι αφορά τις «σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα», το 51% των Ελλήνων απαντά η ανεργία, το 45% η οικονομική κατάσταση, το 26% το δημόσιο χρέος και το 16% η φορολογία. Αντιθέτως στο ίδιο ερώτημα, το 29% των ευρωπαίων απαντά η ανεργία, το 22% η μετανάστευση, το 20% η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση και το 19% η τρομοκρατία.

Οι Έλληνες εμφανίζονται και ως οι πλέον απαισιόδοξοι για τη ζωή στην ΕΕ, καθώς το 70% απαντά ότι «τα χειρότερα έρχονται» (στους Ευρωπαίους το ποσοστό αυτό είναι 40%), έναντι 29% που θεωρούν ότι «οι επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους» (47% των ευρωπαίων).

Στο ερώτημα «τί εικόνα έχετε για την ΕΕ;», «αρνητική» απαντά το 47% των Ελλήνων και το 21% των ευρωπαίων, «ουδέτερη» απαντά το 34% των Ελλήνων και το 37% των ευρωπαίων και «θετική» απαντά το 18% των Ελλήνων και το 40% των ευρωπαίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα