Απανθρακωμένος σε αυτοκίνητο βρέθηκε ο Έλληνας Πρέσβης στη Βραζιλία

Nεκρός βρέθηκε τελικά ο Έλληνας Πρέσβης στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την περασμένη Δευτέρα.  Ο Ελληνας διπλωμάτης εντοπίστηκε απανθρακωμένος περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, όπου είχε εξαφανιστεί.

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη αστυνομία τα ξημερώματα της Παρασκευής και τα ερωτήματα που γεννιούνται πλέον είναι πολλά.

Το πτώμα ήταν μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που του έβαλαν φωτιά και σύμφωνα με τον Τύπο της Βραζιλίας και την αστυνομία οι πινακίδες ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης.

Η αστυνομία του Ρίο ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης εθεάθη τελευταία φορά το βράδυ της Δευτέρας (26.12.2016), ενώ ένα από τα πλέον αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης της “χώρας του καφέ”, το g1.globo.com τονίζει πως σύμφωνα με την Ελληνική Πρεσβεία, ο πρέσβης ζει στην Μπραζίλια και είχε ενημερώσει πως θα βρεθεί στο Ρίο με την σύζυγό του για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης κάποια στιγμή έφυγε από το σημείο και δεν επέστρεψε, με την σύζυγό του να ενημερώνει τις Αρχές.

Eλληνικό ΥΠ.ΕΞ. Δεν υπάρχει τέτοια ταυτοποίηση

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έρχονται από τη Βραζιλία για τον θάνατο του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη.

«Δεν υπάρχει τέτοια ταυτοποίηση» είπε στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ που σημειώνουν πως βρέθηκε ο Κυριάκος Αμοιρίδης απανθρακωμένος σε ένα αυτοκίνητο.

«Οι έρευνες συνεχίζονται» τόνισε ο κ. Αμανατίδης και είπε ότι το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε επαφή με τις βραζιλιανικές αρχές και ότι έχει υπάρξει επικοινωνία και με τους οικείους του πρέσβη στην Πέλλα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απαγωγής τόνισε ότι δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία για να ζητηθούν λύτρα.

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Αμοιρίδης

Το site της ελληνικής πρεσβείας αναφέρει πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1957, στην Βέροια. Σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη, ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της διπλωματίας το 1985 και έγινε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη Βραζιλία το 2016.

Παλαιότερα υπήρξε πρέσβης στην Λιβύη, εργάστηκε στην ελληνική πρεσβεία της Σερβίας, ενώ είχε εργαστεί και ως σύμβουλος στο Ρίο, την Ολλανδία, αλλά και την Αθήνα.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης γνώριζε αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά και σερβικά, και ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα