«Απαραίτητη η στροφή προς την κοινωνία»

Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει μια αποφασιστική κοινωνική στροφή, διεμήνυσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας στον realfm.  Ο γραμματέας της Ν.Δ. επιτέθηκε μεταξύ άλλων στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας  πως το «μόνο που θέλει  είναι να ρίξει την κυβέρνηση».

Ειδικότερα, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για την πολιτική της κυβέρνησης, τις δηλώσεις Σόιμπλε, αλλά και για το ότι η κυβέρνηση έχει «ξεχάσει» τη λέξη «κάθαρση».

«Η κυβέρνηση το έχει λάβει το μήνυμα των ευρωεκλογών. Προχωρήσαμε σε μακροοικονομικούς στόχους. Από εκεί και πέρα είναι απαραίτητη μια αποφασιστική κοινωνική στροφή της κυβέρνησης», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαμιμίκος και συνέχισε:

«Από τους αριθμούς έχει ήδη αρχίσει να προκύπτει μείωση της ανεργίας. Είναι πάρα πολύ υψηλή η ανεργία. Δεν είναι αξιοσημείωτη η μείωση αλλά ήδη έχει αρχίζει να μαζεύεται. Θέλουμε να προχωρήσουμε και στην μείωση των φορολογικών συντελεστών. Υπάρχει σχέδιο».

«Οι δηλώσεις του Σόιμπλε ήταν λάθος και σε λάθος στιγμή, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ο κ. Σόιμπλε, δεν ξέρω για ποιο λόγο κάνει αυτή τη δήλωση. Εμείς έχουμε διασφαλίσει τη συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες μέχρι το 2015 και γι αυτό δεν πρόκειται να πάρουμε νέα μέτρα».

«Και άλλες φορές τα έχουν πει αυτά ξένοι αξιωματούχοι και έπεσαν έξω», είπε.

«Τα τελευταία 2 χρόνια, για πρώτη φορά έχουμε δει πολιτικούς οι οποίοι είναι ένοχοι, στη φυλακή, είναι η πρώτη φορά που επιστρέφονται χρήματα στο Ελληνικό δημόσιο και δίνονται και στην παιδεία και την υγεία. Εμείς δεν πρόκειται να παρέμβουμε στη δικαιοσύνη. Θα κάνει τη δουλειά της και θα βάλλει το μαχαίρι στο κόκκαλο μέχρι τέλους», σχολίασε ακόμα ο κ. Παπαμιμίκος ενώ στη συνέχεια, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Πολλές φορές, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας έχει ζητήσει να έρθουν ως παρατηρητές στις διαπραγματεύσεις η αντιπολίτευση. Αυτή η αντιπολίτευση, το μόνο που θέλει να κάνει είναι να ρίξει την κυβέρνηση».

Για το κατοχικό δάνειο ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε: «Το θέμα του κατοχικού δανείου, είναι ένα θέμα που το συζητάμε και δεν έχουμε καταλήξει ακόμα πως θα το χειριστούμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα