“Απατεώνας και επίδοξος δικτάτορας ο Τραμπ – Θα διχάσει τους Αμερικάνους”

Μύδρους κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο Τζορτζ Σόρος μιλώντας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά από το Bloomberg  ο μεγαλοεπενδυτής ανέφερε σχετικά:

«Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι θα αποτύχει. Και όχι επειδή άνθρωποι σαν εμένα θέλουν να αποτύχει αλλά επειδή οι απόψεις που τον καθοδηγούν είναι μεταξύ τους αντιφατικές» δήλωσε ο ίδιος, και συμπλήρωσε:

«Ο Τραμπ θα ήταν δικτάτορας αν μπορούσε να το καταφέρει… Ευτυχώς οι αμερικανικοί θεσμοί είναι αρκετά ισχυροί ώστε να αποτρέψουν αυτό το σενάριο […] Είναι ένας απατεώνας».

Να σημειωθεί ότι ο Σόρος επένδυσε σχεδόν 10,5 εκατομμύρια στο στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον.

«Υποστηρίζει άλλο είδος κυβέρνησης, αυτή που είναι αντίθετη από μια ανοιχτή κοινωνία» είπε ο Σόρος, που είναι επιζών του Ολοκαυτώματος και μετανάστης από την Ουγγαρία.

«[σ.σ. Αυτή την κυβέρνηση] Μπορούμε να την περιγράψουμε καλύτερα ως δικτατορία ή μαφία» είπε ο ίδιος, και συνέχισε: «Είναι αδύνατο να προβλέψουμε ακριβώς πως θα αντιδράσει ο Τραμπ γιατί ακόμη και ο ίδιος δεν φαίνεται να το έχει σκεφτεί πλήρως και να έχει καταλήξει… Δεν περίμενε να κερδίσει. Είχε αφοσιωθεί στο “χτίσιμο” του brand του».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, o μεγαλοεπενδυτής έχασε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετά από την νίκη του Τραμπ, καθώς είχε στοιχηματίσει μεγάλα ποσά στην νίκη της Χίλαρ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα