Απευθείας εκλογή Προέδρου από τον λαό, η πρόταση Σιούφα

 Να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον λαό,  σε ένα ή δύο γύρους αν απαιτηθεί, προτείνει ο Δημήτρης Σιούφας, με αφορμή την κατάθεση της πρότασης της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προτείνονται και από ικανό αριθμό πολιτών ή εκλεγμένων αντιπροσώπων.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τονίζει πως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να σχετίζεται με πολιτικές εξελίξεις «όπως ορθά προτείνεται στην πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Επιτροπής Βουλευτών Καθηγητή και πρώην Υπουργού Προκόπη Παυλόπουλο οι οποίοι συνέταξαν την πρόταση».

Ο κ. Σιούφας αναφέρεται ακόμη στην επερχόμενη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως αυτή η Βουλή οφείλει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας «γιατί αυτό είναι πράξη καταλαγής και σύμπνοιας για την αντιμετώπιση των πολλών εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων της χώρας και να ολοκληρώσει την συνταγματική αναθεώρηση τώρα, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι το 2021 για θεσμική ανάταξη της χώρας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα