Απλήρωτοι πάνω από 1 δισ. ευρώ φόροι τον Αύγουστο

Οι απανωτοί φόροι “γονάτισαν” τους Έλληνες. Οι πολίτες “στέγνωσαν” και αυξάνονται διαρκώς μήνα με το μήνα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την Εφορία.

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι ενδεικτικά και έδειξαν ότι πάνω από 1 δισ. ευρώ ήταν οι απλήρωτοι φόροι τον Αύγουστο.Οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,068 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο φθάνοντας από την αρχή του έτους στα 8,551 δισ. ευρώ.

Στα 98,23 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις

Από τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,068 δισ. ευρώ τα 938 εκατομμύρια είναι καθαρά φορολογικές οφειλές που δείχνει ότι επιχειρήσεις και νοικοκυριά αφήνουν πλέον απλήρωτους φόρους σε μεγάλη κλίμακα.

Με βάση και τα στοιχεία του Αυγούστου οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς τη φορολογική διοίκηση πλησίασαν ακόμη περισσότερο το όριο των 100 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα ανήλθαν στο τέλος Αυγούστου στα 98,23 δισ. ευρώ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων «απαντά» με την αναγκαστική είσπραξης μέσω κατασχέσεων και άλλων μέτρων. Πιο συγκεκριμένα έχουν επιβληθεί κατασχέσεις σε 971.508 οφειλέτες. Πρόκειται για κατασχέσεις σε τραπεζικές καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και σε άλλα εισοδήματα επιβλήθηκαν σε 971.508 οφειλέτες.

Επιπλέον, με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης απειλούνται άλλοι 1.652.508 οφειλέτες ενώ ληξιπρόθεσμα οφειλές στην εφορία έχουν συνολικά 3.857.086 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αριθμός ο οποίος σε σχέση με τον Ιούλιο μειώθηκε κατά 121.000 φορολογούμενους καθώς φαίνεται ότι πολλοί πλήρωσαν με καθυστέρηση μερικών ημερών την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Συνολικά από παλιά και νέα χρέη η εφορία κατάφερε στο 8μηνο να εισπράξει 3,14 δις. ευρώ (1,97 δισ. ευρώ από τα παλαιά χρέη και ακόμη 1,177 ευρώ από τις φρέσκες οφειλές). Στόχος της ΑΑΔΕ είναι οι εισπράξεις από ληξιπρόθεσμες οφειλές να ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα