Αποβάλλονται Κασιδιάρης και σία…

Την αποβολή όχι μόνο του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε η διάσκεψη των Προέδρων που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης.

Όλη η κοινοβουλευτική ομάδα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παρά μόνο θα επιτραπεί στα μέλη της να εισέλθουν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας εάν φυσικά οι τελευταίοι το επιθυμούν.

Τα όσα έγιναν τη Δευτέρα με την άθλια επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη και των λοιπών βουλευτών της Χ.Α. κατά του Νίκου Δένδια δεν πέρασαν έτσι, αφού αποφασίστηκε να αποκλειστούν όλοι οι βουλευτές της Χ.Α. από τις συνεδριάσεις της ολομέλειας την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου και θα κορυφωθεί η πολιτική μάχη και θα ψηφιστούν τα μέτρα της νέας συμφωνίας με τους δανειστές.

Προς το παρόν, ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι βουλευτές της Χ.Α. έχουν αποκλεισθεί από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών , όπου ως και την Τετάρτη θα συζητείται το πολυνομοσχέδιο με τα νέα δημοσιονομικά που συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς.
Παράλληλα, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για περαιτέρω κυρώσεις.

Θυμίζουμε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης, συνεπικουρούμενος αρχικά από τον συνάδελφό του Γιάννη Λαγό και στη συνέχεια και από άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκε και έφτασε σε σημείο χειροδικίας σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Νίκου Δένδια, όταν εκείνος απλώς πέρασε μπροστά του την ώρα που είχε τον λόγο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκε χάος στην αίθουσα της Ολομέλειας με τον προεδρεύοντα να ζητά από τη φρουρά να οδηγήσει στην έξοδο τον βουλευτή της Χ.Α., και στη συνέχεια να γίνεται δεκτή η πρόταση μομφής για την αποβολή όλων των βουλευτών της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα