Απογοητευμένη με τη Μέρκελ και όχι με τον Τσίπρα η νεολαία του SPD

«Είμαι απογοητευμένη από την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όχι από τον Αλέξη Τσίπρα», δηλώνει η πρόεδρος της Νεολαίας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Γιοχάνα Ούκερμαν και κατηγορεί την καγκελάριο ότι παίζει σκάκι και μετακινεί τα πιόνια όπως την συμφέρει.

Επισημαίνει δε ότι η στάση του αρχηγού του κόμματός της Ζίγκμαρ Γκάμπριελ περί Grexit δεν έχει την πλειοψηφία στο SPD και τον καλεί να στείλει ένα μήνυμα, περνώντας τις διακοπές του στην Ελλάδα, όπως θα κάνει η ίδια.

Ο Αλέξης Τσίπρας «είχε λίγα περιθώρια. Η Ελλάδα είναι σε μια δύσκολη κατάσταση. Οι τράπεζες ήταν κλειστές για εβδομάδες. Οι άνθρωποι είναι απεγνωσμένοι. Για αυτό ο κ. Τσίπρας έπρεπε να συμφωνήσει με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Είναι καλό ότι υπάρχει η συμφωνία, αλλά δεν μπορεί κανείς να είναι χαρούμενος για αυτήν. Η ”διάσωση” της κ. Μέρκελ έχει αποτύχει. Χρειαζόμαστε μια αναστροφή στην πολιτική για την Ελλάδα: ανάπτυξη και απασχόληση αντί για περαιτέρω επιβολές λιτότητας», δηλώνει η κ. Ούκερμαν στην εφημερίδα «Die Welt».

Επίσης, ο πρόεδρος της νεολαίας του SPD παίρνει αποστάσεις από τη θέση που διατύπωσε ο κ. Γκάμπριελ για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη:

«Τα παιχνίδια σκέψης του προέδρου δεν έχουν την πλειοψηφία στο SPD. Συζητήσαμε διάφορες επιλογές, αλλά γρήγορα έγινε σαφές ότι κανένας στην ηγεσία του SPD δεν ακολουθεί σε αυτό τον κ. Γκάμπριελ. Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρέπει να δώσει ένα μήνυμα και να περάσει τις διακοπές του στην Ελλάδα. Εγώ αυτό θα κάνω! Ο κ. Γκάμπριελ θα μπορούσε σε συζητήσεις με εργαζόμενους, φοιτητές και συνταξιούχους στην Ελλάδα σίγουρα να μάθει πολλά. Αυτό θα του έκανε καλό για να σχηματίσει άποψη», τονίζει και εξηγεί ότι ο πρόεδρος του κόμματός της δεν ήθελε μεν να καταστρέψει την Ευρώπη, αλλά η ίδια θα προτιμούσε μια πιο καθαρή θέση.

«Ο κ. Γκάμπριελ έπρεπε να είχε καταστήσει σαφές στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σόιμπλε ότι ένα Grexit δεν αποτελεί επιλογή. Αντ’ αυτού αμφιταλαντευόταν. Το SPD είναι το κόμμα της Ευρώπης, το οποίο στέκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού. Εμείς θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης. Η κ. Μέρκελ παίζει σκάκι και μετακινεί τα πιόνια όπως θέλει και όπως την συμφέρει», δηλώνει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς έχει διαμορφωθεί η γερμανική γνώμη έναντι των Ελλήνων, η κ. Ούκερμαν εκτιμά ότι οι Γερμανοί είναι πλέον πολύ αυστηροί με τους Έλληνες και θεωρεί για αυτό υπεύθυνα τα ΜΜΕ και τους Χριστιανοκοινωνιστές εταίρους της Άγγελα Μέρκελ. «Η καλλιέργεια ατμόσφαιρας στην κοινή γνώμη από τα ΜΜΕ και τα σλόγκαν της CSU και άλλων δημιούργησαν προκαταλήψεις. Τώρα οι Έλληνες θεωρούνται τεμπέληδες, ανίκανοι για μεταρρυθμίσεις και φοροφυγάδες. Αυτό δυστυχώς έχει μπει για τα καλά στο κεφάλι του Γερμανού», καταλήγει.

(ΠΗΓΗ: enikonomia.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα