Αποζημίωση €100.000 καλείται να καταβάλει ο Π. Καμμένος

Αποζημίωση 100.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, στην εταιρεία IJ PARTNERS και τον πρόεδρο και εκπρόσωπό της, Θεόδωρο Μαργέλλο, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Το δικαστήριο έκρινε αναληθείς τις καταγγελίες του πολιτικού σχετικά με την αγοραπωλησία των CDS το 2009 με ύποπτες διαδικασίες στις οποίες ενέπλεκε μεταξύ άλλων και τον αδελφό του τότε πρωθυπουργού, Αντρίκο Παπανδρέου. Σύμφωνα με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, ο κ. Καμμένος θα πρέπει να καταβάλει 500 ευρώ κάθε φορά που επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς που κρίνονται «ψευδείς και συκοφαντικοί», καθώς και να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα ύψους 12.500 ευρώ. Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της εταιρείας να είναι αμεσα εκτελεστή η απόφαση.

Βάσει των καταγγελιών του κ. Καμμένου, η εταιρεία είχε «εσωτερική πληροφόρηση» για την υπαγωγή της Ελλάδας σε μηχανισμό οικονομικής στήριξης και «πόνταρε στη χρεοκοπία της χώρας». Ο εναγόμενος είχε ισχυριστεί πως η εταιρεία αγόρασε ασφάλιστρα πιστωτικού κινδύνου (CDS) με βάση αναφοράς τα ελληνικά ομόλογα τα οποία πούλησε στο τέλος του 2009, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κατά την κρίση του δικαστηρίου, όλοι οι ισχυρισμοί Καμμένου είναι ψευδείς και συκοφαντικοί, ενώ αποδίδει στον καταγγέλλοντα πολιτικό δόλο. Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ο Αντρίκος Παπανδρέου κατά του κ. Καμμένου και έχει εκδοθεί απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που δικαίωσε τον ενάγοντα ως προς το σκέλος της εξύβρισης που είχε υποστεί από τον πολιτικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα