Αποθέωσαν και έραναν με γαρδένιες τον Παπανδρέου στο Αγρίνιο!

Aποθεωτική υποδοχή επιφύλασσαν στον Γιώργο Παπανδρέου οι κάτοικοι του Αγρινίου σε ομιλία του του προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ στην εν λόγω πόλη.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε στην κυβέρνηση ενώ υπήρξε αρκετά επικριτικός και στην προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, επισήμανε πως αν εξασφαλίζονταν μια ελάχιστη συναίνεση, ίσως το δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο, αλλά και πολλές θυσίες του λαού, να μην ήταν αναγκαίες, ζητώντας και πάλι μια ελάχιστη συνεννόηση και ένα «εθνικό συμβόλαιο» για τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται.

Στην εκδήλωση επιβεβαιώθηκε και στο Αγρίνιο πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει φανατικούς φίλους, μιας και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φώναζαν ρυθμικά το όνομά του, ενώ μέλος του Κινήματος τον έρανε με γαρδένιες!Κάποιος οπαδός του, μάλιστα, πήρε ένα από τα γαρύφαλλα και το έβαλε μέσα στο πουκάμισό του και με αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου συνέχισε προς την αίθουσα της ομιλίας. Η φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook και πολύ γρήγορα έκανε τον γύρο του διαδικτύου..

Η ομιλία του κ. Παπανδρέου ξεκίνησε με «ευχαριστίες» προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά που «έκαναν κάποιες παρεμβάσεις σε δικά του νομοθετήματα κι ο κόσμος έμαθε για κάποιες από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν». Όπως ανέφερε, «με την τροπολογία που επιχείρησε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις offshore στους πολιτικούς, ο κόσμος έμαθε πως ο νόμος που έβαζε τέρμα στη σχέση των πολιτικών με τις εξωχώριες εταιρείες ήταν της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2011».

Έκανε αναφορά στο opengov και κατηγόρησε την τρικομματική κυβέρνηση που ακολούθησε για απαξίωσή του, ενώ ζήτησε εθνική συνεννόηση ώστε η χώρα να περάσει τον κάβο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε πολλές αναφορές στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν την περίοδο της κυβέρνησής του, λέγοντας:

«Όλοι με πετροβολούσαν. Ο ένας με τα Ζάππεια και ο άλλος με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το σκίσιμο των μνημονίων. Δείτε τι έγινε στις άλλες χώρες. Πολιτικές δυνάμεις, στην Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, συνεργάστηκαν συνδιαπραγματεύτηκαν με την τρόικα και βγήκαν από τα μνημόνια. Αν γίνονταν αυτό σήμερα δεν θα μιλάγαμε για 3ο Μνημόνιο», εξήγησε για να συμπληρώσει «Σκεφτείτε να είχαμε ολόκληρη την διακυβέρνηση ηλεκτρονικά, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έφερε εξοικονόμηση όσο ο ΕΝΦΙΑ».

Ζητώντας να ανοίξουν και νέα πανεπιστήμια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπου θα φοιτούν και ξένοι φοιτητές είπε: «Τώρα μαλώνει η δεξιά συντήρηση με την αριστερή συντήρηση και κανείς δεν μιλά για τα πραγματικά προβλήματα. Να μιλήσουμε λοιπόν γιατί φτάσαμε ως εδώ και τι γίνεται από εδώ και πέρα και αν υπάρχει ελπίδα. Εγώ πιστεύω πως και βέβαια υπάρχει , φτάνει τα παθήματα του παρελθόντος να γίνουν μαθήματα.»

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Παπανδρέου στο κλίμα που επικράτησε στην πολιτική και την κοινωνία την περίοδο 2010 – 2011 επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι που πιστεύουν πως το πρόβλημα είναι το Μνημόνιο, καταλογίζοντας παράλληλα τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή η οποία, όπως υποστήριξε, «διπλασίασε το χρέος και πολλαπλασίασε το έλλειμμα».

 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ξέπλυμα ευθυνών”

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την σημερινή κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι επιχειρεί ένα ξέπλυμα ευθυνών ενώ κάποιοι έφτιαξαν καριέρες σε βάρος του λαού λέγοντας πως πριν το μνημόνιο δεν υπήρχε πρόβλημα, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος επέλεξε να μην παίξει με τις ζωές 11 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ακόμη ανέφερε για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ήταν και είναι ένα Reality Show με αποτέλεσμα να μας δέσουν με ζουρλομανδύα όπως έγινε με τα σκληρά μέτρα ψηφίστηκαν πριν από δυο εβδομάδες. Μας έδεσαν στην κάθε λεπτομέρεια».

Κατηγόρησε, τέλος, τις κυβερνήσεις μετά από τη δική του για ολιγωρία στις μεταρρυθμίσεις αναφέροντας: «Από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε. Πιστεύω όμως πως μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας. Να φέρουμε ξανά την πολιτική στο προσκήνιο με αλλαγή πορείας να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από τους άλλους λαούς. Όχι όμως με ψευδοδιλλήματα, με προδότες και σωτήρες αλλά με ένα νέο συμβόλαιο για μια μεγάλη αλλαγή, με την κουλτούρα της συναίνεσης και του διάλογου» για να ολοκληρώσει λέγοντας: «Δεν μπορεί να μιλούν για εκτροπή και εχθρούς του κράτους εκείνοι που φώναζαν να καεί το μπ…. η Βουλή. Αλλά από την άλλη ποια είναι η πρόταση εάν παραιτηθεί η κυβέρνηση; Ας συνεννοηθούμε επιτέλους και αν αυτό δεν μπορεί να γίνει από την κορυφή, ας γίνει από την βάση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα