“Αποκαλύπτεται η τρόικα της δραχμής”

Σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες και Χρυσή Αυγή εξεπάλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τους οποίους αποκάλεσε ¨τρόικα της δραχμής”. Παράλληλα εξέφρασε την άποψή του ότι οι καταθέσεις δεν είναι εγγυημένες.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας αμφισβήτησε τα όσα είπε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τα χρήματα των πολιτών στις τράπεζες, επισημαίνοντας πως «οι καταθέσεις είναι τόσο εγγυημένες, όσο εγγυημένο ήταν και την προηγούμενη εβδομάδα το ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε εκ νέου του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Να ψηφίσω “ναι” για να μπορέσω να κρατήσω ανοιχτό το παράθυρο της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα έχει η Ευρώπη τη δυνατότητα να μας προσφέρει μία καλύτερη συμφωνία από αυτήν που υπάρχει σήμερα στο τραπέζι.

Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσε η χώρα να πετύχει μία πολύ καλύτερη συμφωνία από αυτήν η οποία υπάρχει στο τραπέζι. Πάντα υπήρχε αυτή η συμφωνία στο τραπέζι. Η δική μας κυβέρνηση δεν κατάφερε να την εφαρμόσει πλήρως, επειδή σε έναν βαθμό υπέκυψε στις σειρήνες του λαϊκισμού. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι αδύνατο να εφαρμόσει μία τέτοια πολιτική, διότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μεγαλώσει το κράτος» τόνισε.

«Αν ο ελληνικός λαός τελικά επιλέξει το ΟΧΙ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει ίσως και για το θεαθήναι να διαπραγματευτεί για καλύτερη συμφωνία και μετά θα οδηγήσει νομοτελειακά τη χώρα έξω από το ευρώ, κάτι το οποίο είπε και με πολύ κυνικό τρόπο ο κ. Φίλης χθες. Αποκαλύπτεται τώρα η “τρόικα της δραχμής” και αναφέρομαι στα τρία κόμματα, τα οποία ψήφισαν υπέρ του δημοψηφίσματος, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα