“Αποκαλύφθηκε το ανάλγητο πρόσωπο της Δεξιάς – Εξουσιομανής ο Μητσοτάκης”

Στην ψηφοφορία της Πέμπτης για το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους (εγκρίθηκε η τροπολογία με 196 “ναι”) αναφέρθηκε η Θεανώ Φωτίου ρίχνοντας τις βολές της στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ήλπιζα να ψηφίσουν όλα τα κόμματα, να δείξουν ομοψυχία» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατηγορώντας τον Κ.Μητσοτάκη για εξουσιομανία.

Η Θ.Φωτίου ανέφερε ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ερμηνεία: «η βιασύνη και ο πόθος του κ Μητσοτάκη για την εξουσία. Πιστεύει ότι εάν τον εγκρίνουν οι δανειστές ως ικανό για την υλοποίηση των μνημονίων, θα έρθει στην εξουσία».

Η ίδια, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» σημείωσε ότι «αυτό παίχτηκε δραματικά από την αξιωματική αντιπολίτευση, όταν ήρθε η ώρα να δείξει ο καθένας με το επώνυμο του στους δανειστές την ομοψυχία, η ΝΔ είπε εμπρός στην εξουσία».

Επιπλέον, κα Φωτίου υπογράμμισε ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η διαπραγμάτευση και εκτίμησε ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική στην πλευρά των δανειστών.

«Βγαίνει σήμερα ο ΣΕΒ και λέει ακριβώς ότι είπε ο Μητσοτάκης. Αποκαλύφθηκε το ανάλγητο πρόσωπο της δεξιάς» υπογράμμισε η Θεανώ Φωτίου τονίζοντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ «έχυσε πολλά κροκοδείλια δάκρυα για τους συνταξιούχους».

Η αναπληρώτρια υπουργός υπενθύμισε δε, ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση είχε δώσει κοινωνικό μέρισμα ύψους 450 εκ. ευρώ το 2014 χωρίς να έχει κλείσει η χρονιά και να έχει τα αποτελέσματα των πλεονασμάτων, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία.

«Πιστεύω πάντως ότι ο κ. Χατζηδάκης με πολύ βαριά καρδιά έκανε την αλλαγή γραμμής της ΝΔ» τόνισε η κα Φωτίου και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει αναλάβει και ψηφίσει -με ευρεία μάλιστα πλειοψηφία στη Βουλή- σειρά μέτρων ανακούφισης των ευπαθών ομάδων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα