Αποκαλύψεις από τον ψυχολόγο των παικτών του Survivor

Η παραμονή τους στο νησί και κάτω από αντίξοες συνθήκες είναι λογικό να έχει φέρει τα πάνω κάτω στην ψυχολογία των παικτών του “Survivor”. Ερχόμενοι αντιμέτωποι με την πείνα, τη βροχή, την απομόνωση από τον έξω κόσμο, πολλοί είναι οι παίκτες που λύγισαν.

Κάποιοι μάλιστα από τους «Μαχητές» και τους «Διάσημους» εξαντλημένοι από την αφαγία έφτασαν στο σημείο να δραπετεύσουν από το «στρατόπεδο» του Άγιου Δομίνικου και να πουλήσουν σε ντόπιους τα υπάρχοντά τους, με αντάλλαγμα λίγο ψωμί.

Χαρακτηριστική περίπτωση μιας οριακής ψυχολογικής εξάντλησης ήταν η Ειρήνη Παπαδοπούλου που ζήτησε να αποχωρήσει οικειοθελώς. Βλέποντας τα όλα αυτά να συμβαίνουν, η παραγωγή του Survivor, έφερε εσπευσμένα τον ψυχολόγο Γιάννη Χοϊμέ για να  μπορέσει να βοηθήσει τους παίκτες. Ειδικά αυτούς που έπρεπε να αποχωρήσουν, έχοντας να υποστούν ένα μεγάλο σοκ. Μετά και τη συζήτηση που είχε μαζί του η Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε τα εξής στην εκπομπή της.

«Συζήτησα και με τον ψυχολόγο της εκπομπής τον Γιάννη Χοϊμέ, ο οποίος μου είπε πως το σοκ για έναν παίκτη που βγαίνει από το παιχνίδι είναι τεράστιο. Πρώτον: έχει να διαχειριστεί το συναισθήματα ήττας, που είναι ουσιαστικά αποδοκιμασία από τον κόσμο, και, δεύτερον, τη μετάβαση από τις συνθήκες όπου ζούσε στις συνθήκες του πολιτισμού από τον οποίο έφυγε. Επίσης έχει να αντιμετωπίσει την αίσθηση που έχει ο κόσμος γι’ αυτόν και για το παιχνίδι. Για κάποιους είναι σοκ. Υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι είναι αντιπαθείς και τελικά είναι συμπαθείς και κάποιοι άλλοι οι οποίοι νομίζουν απέχουν εκθειαστεί από τον κόσμο και ισχύει το αντίθετο. Αυτό το κοντράστ πρέπει να το διαχειριστεί κάποιος. Είναι πολύ δύσκολο, σύμφωνα μετά όσα μου είπε ο ψυχολόγος», είπε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν, συμπλήρωσε λέγοντας: «Εκεί που ήμουν ήταν ο κ. Χοϊμές, ο οποίος είχε μεταβεί αρχικά λόγω του ατυχήματος αλλά έμεινε για να βοηθήσει κι άλλο. Όσες φορές χτύπησε το τηλέφωνό του έτρεπε αμέσως να βοηθήσει. Όπου χρειαζόταν έδινε συμβουλές και όχι μόνο στους παίκτες. Σε οποιαδήποτε περίπτωση βοηθούσε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα