Αποκλείουν συνεργασία

Τις τελευταίες ημέρες λόγω και της διαφορετικής προσέγγισης στο ζήτημα των Σκοπίων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κυκλοφορούν σενάρια για αλλαγή εν πτήσει στον κυβερνητικό εταίρο. Δηλαδή κάποιοι από το Μαξίμου αφήνουν να εννοηθεί, ότι θα σπάσει η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και θα υπάρξει νέα συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας πως είναι προτιμότερο να υπάρχει κυβέρνηση όχι των 154 βουλευτών με τεράστιες διαφορές σε κρίσιμα ζητήματα, αλλά μία κυβέρνηση 180 βουλευτών (145 ο ΣΥΡΙΖΑ, 30 η Δημοκρατική Συμπαράταξη και 5 το Ποτάμι).

Όμως αυτά τα σενάρια τα διαψεύδουν εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, τόσο οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, όσο και ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η κυβέρνηση βιάζεται και πάλι» αναφέρουν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και υπογραμμίζουν: «Το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει μόνο μετά από εκλογές, προκειμένου να αποτυπωθούν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αντικατάστασης των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι η άρνησή του Κινήματος Αλλαγής έχει ήδη διαμηνυθεί στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη σε τηλεοπτική εκπομπή, ήταν επίσης σαφής: «Δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ. Καμμένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο, με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα» κατέστησε σαφές ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Επί του θέματος αναφέρθηκε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή:  «Σε ό,τι αφορά την διεύρυνση της κυβέρνησης με άλλα κόμματα, σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής, το αποκλείω κάτι τέτοιο».

Ο Θεοχαρόπουλος

Τα ίδια πάνω-κάτω είπε και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε ομιλία του στην Ημαθία, όπου εξήγησε τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει κρατήσει την πιο υπεύθυνη στάση σε αυτό το κρίσιμο θέμα, χωρίς να παρασύρεται από τις σειρήνες του εθνικολαϊκισμού και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. «Η επίλυση αυτού του χρόνιου ζητήματος με σύνθετη ονομασία θα σταματήσει αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια, την αναγνώριση της γειτονικής μας χώρας από δεκάδες χώρες με το συνταγματικό της όνομα, και θα οδηγήσει στην πραγματικότητα στο να μην αποκαλείται διεθνώς “Μακεδονία” κάτι που δεν μπορεί να αποδεχόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ταυτοχρόνως θα διευκολύνει τη χώρα μας ώστε να αξιοποιήσει τη στρατηγική της θέση στα Βαλκάνια», επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Άσκησε ακόμη κριτική στη κυβέρνηση για το ότι όπως είπε προσπαθεί να πείσει πως δήθεν έρχεται μέσα στο 2018 η έξοδος από την κρίση. «Άλλη μια πολιτική απάτη. Η πραγματική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την έξοδο από όσα μας οδήγησαν σε αυτήν. Και γι’ αυτό χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής», τόνισε ενώ είπε πως η ΝΔ, και υπό τον κ. Μητσοτάκη, παραμένει μία βαθιά συντηρητική δύναμη και δείχνει απόλυτα δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα