«Αποκλειστικά υπαίτιοι είμαστε οι παράγοντες»

Λογική και σύμφωνα με τις καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί, χαρακτήρισε ο μεγαλομέτοχος της Skoda Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, την απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να αναστείλει τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League.

Ο ισχυρός άνδρας της ακριτικής ομάδας είχε και μία ένσταση, καθώς θα προτιμούσε να είχε δοθεί μία παράταση στις ΠΑΕ, προκειμένου να εφαρμόσουν τα μέτρα δίχως να διακοπεί η ροή του πρωταθλήματος, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της βίας των γηπέδων. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Πανόπουλου στην κρατική ραδιοφωνία:

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι απόλυτα λογική, αλλά αυτό που θα ήθελα να θέσω στο τραπέζι είναι ο όρος παράταση, που έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας πλέον. Μια παράταση λοιπόν θα πρότεινα για να υπάρξει λύση, έτσι ώστε μετά το επταήμερο που προανήγγειλε ο κ. Κοντονής, να συνεχίζεται να παίζεται ποδόσφαιρο μόνο στην περίπτωση που όλοι οι φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου θα κατέθεταν ένα σχέδιο για το πώς θα λήξουν τα πρωταθλήματα. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ένα σχέδιο που να βρίσκει σύμφωνη την πολιτεία και εκ των πραγμάτων και το κοινό αίσθημα, να μην ξαναξεκινήσει ποτέ. Μόνο έτσι μπορεί να βρεθεί λύση, ένα κοινό μέτωπο όλων των φορέων.

Τα σημεία που προσωπικά θα έθετα είναι απαγόρευση μετακίνησης οπαδών μέχρι το τέλος της περιόδου, και αυτή την φορά να τηρηθεί από όλους. Σε περίπτωση που έστω και ένας φίλαθλος ομάδας θα μπει εντός αγωνιστικού χώρου, να τιμωρείται η ομάδα με κεκλεισμένων των θυρών για όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Όχι να μπαίνουν κατά δεκάδες οπαδοί στο γήπεδο, αλλά τιμωρία ακόμη και για έναν που θα μπει στο γήπεδο. Ίδια ποινή και σε περίπτωση προπηλακισμών ομάδας και παικτών. Και άμεσα να τοποθετηθούν κάμερες όχι μόνο στις κερκίδες αλλά και στην φυσούνα, στα αποδυτήρια και όπου αλλού χρειάζεται, για να μπορεί να ελέγχει η αστυνομία. Όχι αφαίρεσης βαθμών αλλά τιμωρίες της έδρας, κάτι που πονάει πιο πολύ κάθε σωματείο. Και το πιο βασικό: όλες οι γηπεδούχες ομάδες να είναι 100% υπεύθυνες για την ασφάλεια τις έδρας τους, με σεκιούριτι και όχι αστυνομία στο γήπεδο. Και έτσι κάθε ομάδα να διαφυλάττει τα του οίκου της και να προστατεύει αυτή την έδρα της χωρίς να μπορεί να ρίξει τις ευθύνες αλλού.

Αν θέλει ο κ. Κοντονής πραγματικά κάτι να αλλάξει, θα πρέπει πέρα από μέτρα, να κάτσει σε ένα κοινό τραπέζι με τους τρεις πιο ισχυρούς που αυτή την στιγμή έχουν την μεγαλύτερη πίτα από πλευράς κόσμου και να βρουν ένα σχέδιο και μια κοινή γραμμή για την βελτίωση του προϊόντος. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρχει λύση, αν οι ισχυροί θέσουν τις βάσεις για να μπορεί να συνεχιστεί χωρίς ακρότητες το πρωτάθλημα. Και το ίδιο να συμβεί και το καλοκαίρι και με την ΑΕΚ που λογικά θα ανέβει στην μεγάλη κατηγορία, αλλιώς να μην ξεκινήσει καν το πρωτάθλημα γιατί είναι δεδομένο πως θα έχουμε τα ίδια. Υπάρχει τρόπος να υπάρξει λύση αλλά μόνο με κοινή βούληση όλων και με ένα κοινό σχέδιο. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να υπάρχει λογική από όλους και προπαντός θέληση.

Θα διαφωνήσω με αυτό που ανέφερε ο πρόεδρος της Super League, o κ. Μποροβήλος για μερική ευθύνη των παραγόντων. Είμαι της άποψης πως την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο την έχουμε εμείς οι ΠΑΕ. Εμείς είμαστε αυτοί που το έχουμε σχεδιάσει. Καμία αστυνομία, καμία πολιτεία. Εμείς είμαστε οι μόνο υπαίτιοι για το επίπεδο και την ποιότητα του λληνικού ποδοσφαίρου και κανένας άλλος. Υπάρχει τρόπος να υπάρξει λύση, αλλά μόνο με κοινή βούληση όλων όσων εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα