ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χαμένοι στις ενστάσεις

Χαμένοι στις… ενστάσεις είναι ακόμη οι παράγοντες της δίκης για τα εξοπλιστικά με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη. Η πολύκροτη δίκη –η δεύτερη κατά σειρά μεγάλη δίκη για τα εξοπλιστικά μετά από αυτή με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο– έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αλλά η μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, αφού ξεχάστηκε ή καλύτερα ξεπεράστηκε η «βεντέτα» που είχε αποκαλύψει η ηλεκτρονική και η έντυπη έκδοση της «Α» μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και της έδρας, με αφορμή αίτημα αναβολής της δίκης που είχαν υποβάλλει οι πρώτοι (χωρίς να γίνουν δεκτά), η υπεράσπιση συνεχίζει την υποβολή ενστάσεων. Πλέον, ζητήθηκε η αποβολή της πολιτικής αγωγής από τη δίκη αλλά και να κηρυχθεί αναρμόδιο το δικαστήριο για να εκδικάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εκτός από τον πρώην υπουργό της Κύπρου κάθονται ο γιος του Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο νομικός σύμβουλος του Κράτους Αναστάσιος Σοφός αλλά και η σύζυγός του που εμφανίζεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμό. Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο έμπορος όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάτ ο οποίος, ωστόσο, παραμένει καταζητούμενος για τις ελληνικές αρχές.

Ο πρώην υπουργός της Κύπρου είχε εκδοθεί στην Ελλάδα έπειτα από αίτημα των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών. Κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορούν παράνομες αμοιβές 10 εκατ. δολαρίων που διακινήθηκαν για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των TOR – M1.

Οι αμοιβές είχαν ως τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο ενώ για την υπόθεση κατηγορείται και ο Μιχάλης Μιχαηλίδης. Ο τελευταίος συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο καθώς το ποσό των 10 εκατ. φαίνεται ότι διακινήθηκε από υπεράκτια εταιρεία σε δικό του λογαριασμό στην Κύπρο, στον οποίο ήταν συνδικαιούχος ο πατέρας του. Τον πρώην υπουργό της Κύπρου είχε κατονομάσει, άλλωστε, στις καταθέσεις που είχε δώσει στο στάδιο της ανάκρισης ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη που ξεκινάει.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα