Αποκλειστικό: Καταπέλτης η απόφαση του Αρείου Πάγου κατά του Χρήστου Δάντη

 

Της Σπυριδούλας Κάμπου

 

«Λάθος κρίθηκε η απόφαση του Εφετείου από τον Άρειο Πάγο» δηλώνει περιχαρής στην «Α» ο Μάνος Ψαλτάκης, που επικοινωνώντας μαζί του πριν από λίγη ώρα η δικηγόρος του Έλλη Ρούσου του ανακοίνωσε τα ευχάριστα. Εδώ και πολλά χρόνια ο Μάνος Ψαλτάκης μάχεται δικαστικά κατά του Χρήστου Δάντη , για τη γνησιότητα της μουσικής που υπέγραψε για το “Μy Number One” που έφερε την πρωτιά στη Γιουροβίζιον το 2005 με την Έλενα Παπαρίζου.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης μήνυσε τον τραγουδιστή για κλοπή της μουσικής, παρουσιάζοντας στα πολλά δικαστήρια που ακολούθησαν τα αποδεικτικά στοιχεία ότι δεν έγραψε ο Χρήστος Δάντης τη μουσική αλλά ο ίδιος! Αν και είχε δικαιωθεί πρωτόδικα ο Μάνος Ψαλτάκης, η συνέχεια δόθηκε στο Εφετείο μετά από αίτηση του Χρήστου Δάντη και το φινάλε στον Άρειο Πάγο. Όπως μας εξομολογήθηκε ο Μάνος Ψαλτάκης η δικηγόρος του ήταν τόσο ικανή που κατάφερε να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς και τους δικαστές του Αρείου Πάγου να αποφασίζουν ότι η μουσική του νικητήριου τραγουδιού στη Γιουροβίζιον ανήκει στον  Μάνο Ψαλτάκη.

«Νιώθω πολύ δικαιωμένος 100 τα 100 γιατί η αλήθεια έλαμψε αν και ταλαιπωρηθήκαμε και μπήκαν πολλά εμπόδια. Πάντα είχα εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ πολύ τους δικηγόρους μου, Έλλη Ρούσσου, Ιωάννη Δεληκωστόπουλο , Γιώργο Κοπακάκη και όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν όλο αυτό το διάστημα.» δήλωσε στην «Α» ο Μανώλης Ψαλτάκης.

Στην ερώτησή μας αν μετά την απόφαση και του Άρειου Πάγου , δημιουργηθεί πρόβλημα ακύρωσης του «My Number One», εξαιτίας των αυστηρών νόμων της Eurovision, ήταν κατηγορηματικός πώς κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί: «Δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοιο ζήτημα, εφόσον είναι ελληνική κλοπή που έπρεπε να λύσουμε μεταξύ μας. Δεν είναι ότι ο Χρήστος Δάντης έκλεψε το τραγούδι από έναν ξένο μουσικοσυνθέτη. Τότε θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Εγώ από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι δεν έχω καμία τέτοιου είδους απαίτηση και μάλιστα με χαρτί που μου είχαν στείλει οι ιθύνοντες του μουσικού διαγωνισμού, μου ζήτησαν να τους στείλω την απόφαση του Άρειου Πάγου για να αποκατασταθεί το όνομά μου έτσι για την ιστορία και να αφαιρεθεί αυτό του Χρήστου Δάντη. Άλλωστε για την ηθική δικαίωση το έκανα όλο αυτό και όχι για τα χρήματα» μας εξήγησε ο Μάνος Ψαλτάκης.

Σε λίγο αναλυτικότερο ρεπορτάζ!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα