Απολογία Ολυμπιακού: «Φταίνε αστυνομία και ΑΕΚ»

Δευτέρα η απόφαση

Απολογήθηκε σήμερα (8/2) η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στο «Γ. Καραϊσκάκης» -την περασμένη Κυριακή- στο ντέρμπι πρωταθλήματος, για την 20ή αγωνιστική της Super League, με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» επέρριψαν τις ευθύνες για τα δρώμενα, πρώτιστα στην αστυνομία και δευτερευόντως στους «κιτρινόμαυρους». Και ζήτησαν στην τιμωρία που θα τους επιβληθεί να μην υπάρχει αφαίρεση βαθμών.

Ο νομικός εκπρόσωπος των «κόκκινων», Αργύρης Λίβας, υποστήριξε πως η «χρήση καπνογόνου δεν προκάλεσε διακοπή του αγώνα και δεν υπήρξε απειλή προς κάποιον παίκτη». Για το κάψιμο του πανό, ανέφερε πως αυτά «συμβαίνουν στα γήπεδα, δεν είναι πρωτόγνωρο αυτό στα παιχνίδια και στα ντέρμπι. Δεν κινδύνεψε κανείς, δεν υπήρξε καθυστέρηση και αυτό το παράπτωμα δεν εντάσσεται στο άρθρο 15».

Ενώ για τα επεισόδια, ισχυρίστηκε πως φταίνε η αστυνομία και στελέχη της Ένωσης: «Για τα 50 άτομα που μπήκαν στο τέλος η έκθεση λέει τη μισή αλήθεια. Δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στην ΑΕΚ και τους διαιτητές. Μετά το γκολ της ΑΕΚ μπήκαν άνθρωποι της στον αγωνιστικό χώρο κι έκαναν χειρονομίες.

Υπήρξαν μόνο 4-5 διαπιστευμένοι αρχικά, πήγαν προς στους διαιτητές για να διαμαρτυρηθούν και φώναζαν σε δικούς μας παίκτες για την απόδοση τους. Χωρίς κανέναν λόγο η αστυνομία πλησίασε κι άρχισε μια διαμάχη, τους έσπρωχναν. Τους έσπρωχναν βίαια και τους απωθούσαν. Εκείνη τη στιγμή μπήκαν από τη θύρα των ΑΜΕΑ 20 – 30 άτομα και η αστυνομία αναίτια κινήθηκε εναντίον τους, αναίτια έγινε χρήση των δακρυγόνων. Κι αυτό εξόργισε τους φιλάθλους μας. Δημιουργήθηκε μια συμπλοκή, αλλά δεν έγινε καμία φθορά και δεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία».

Ο Κούλης Δουρέκας, ως μάρτυρας, υποστήριξε ότι στην πλευρά των πάγκων δεν υπάρχουν διαφημιστικές πινακίδες και ότι γενικά δεν μπορούν να τις πάρουν γιατί είναι ηλεκτρονικές. Ακόμα, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπήρξε διακοπή, είχε ήδη διακοπεί το ματς λόγω του γκολ. Δεν ξέρω για ποιο λόγο το γράφει. Δεν υπήρχε λόγος να πάνε αστυνομικοί και να σπρώχνουν αυτούς που διαμαρτύρονταν στους ποδοσφαιριστές. Τότε μπήκαν άτομα από τη θύρα των ΑΜΕΑ, εξαγριώθηκαν με τα δακρυγόνα κι έγινε ότι έγινε. Διήρκεσε 10-15 λεπτά. Πρώτη φορά είδα την αστυνομία να λειτουργεί τόσο επιθετικά».

Ενώ, ο έτερος νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, επισήμανε: «Δε θυμάμαι πόσο καιρό έχουμε να έρθουμε ως κατηγορούμενοι για επεισόδια. Κι αυτό συνέβη λόγω της τεράστιας προσπάθειας της διοίκησης και του κόσμου. Δε θα συνέβαινε τίποτα αν δεν επιχειρούσε έτσι η αστυνομία. Σε άλλες παραβάσεις, όταν για παράδειγμα γεμίζει μια θύρα και σπάνε μια πόρτα, άλλες φορές οι δυνάμεις τους κοιτάζουν. Ενώ εμείς προσπαθούμε να μην υπάρχουν προβλήματα και να μη συμβαίνει το παραμικρό, αναίτια η Αστυνομία ήρθε στο γήπεδο και προκάλεσε όλο αυτό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα