Απολογισμός και… προσγείωση στον Παναθηναϊκό!

Με το χειρότερο τρόπο έχει ξεκινήσει η σεζόν των μεγάλων προσδοκιών για την ομάδα του Παναθηναϊκού, γεγονός που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και μουρμούρες στα υψηλά κλιμάκια, για τους Νίκο Νταμπίζα και Γιάννη Αναστασίου.

Το «τριφύλλι» πέτυχε την υπέρβαση κατά την περυσινή περίοδο, καθώς του βγήκαν οι μεταγραφές του καλοκαιριού και το τεχνικό τιμ είχε στη διάθεσή του το χρόνο και την ηρεμία, προκειμένου να παρουσιάσει το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Παράλληλα, οι περισσότεροι αντίπαλοι ήταν ανυποψίαστοι, ενώ στον ψυχολογικό τομέα, η ομάδα εκτοξεύθηκε με τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη, με 3-0.

Φέτος τα πάντα είναι διαφορετικά. Οι προσδοκίες ανέβηκαν… επικίνδυνα, ενώ η κίνηση στο μέτωπο των μεταγραφών ήταν από ισχνή, έως ανύπαρκτη. Ο Νίκος Νταμπίζας δεν κατάφερε να επαναλάβει το καλό έργο που παρουσίασε το καλοκαίρι του 2013, με συνέπεια το ρόστερ να μην ενισχυθεί, ή και να αποδυναμωθεί, όπως υποστηρίζουν ορισμένα στελέχη της διοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση, τα γεγονότα «μιλάνε» από μόνα τους. Ο αποκλεισμός – και μάλιστα στη Λεωφόρο – από το Champions League, από την εξαιρετικά μέτρια Σταντάρ Λιέγης, αποτέλεσε το πρώτο δείγμα. Το δεύτερο ήταν η εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έχει συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς σε τρεις αγώνες, με αντιπάλους τους Λεβαδειακό, Πανιώνιο και Καλλονή! Με την ομάδα της Λιβαδειάς έφερε ισοπαλία, στο ουδέτερο του ΟΑΚΑ (!!!). Με τον Πανιώνιο κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 0-1 στη Λεωφόρο, στις καθυστερήσεις και με την Καλλονή έχασε, πραγματοποιώντας πολύ άσχημη εμφάνιση.

Οι δικαιολογίες περί διαιτησίας, δεν αλλάζουν το γεγονός της άσχημης εμφάνισης. Επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός έχει εμφανίσει ένα ανεκτό αγωνιστικό πρόσωπο μόνο κόντρα στη Μίντιλαντ, στα play off για το Europa League, ενώ στο πρωτάθλημα δεν έχει κάνει ούτε ένα καλό παιχνίδι. Η εικόνα της ομάδας και το γεγονός ότι επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός δεν ενισχύθηκε το καλοκαίρι, έχουν προκαλέσει τη γέννηση των πρώτων εκφράσεων δυσαρέσκειας κατά Αναστασίου και Νταμπίζα. Στα υψηλά κλιμάκια υπάρχει μουρμούρα, καθώς ποντάρουν στην καλή πορεία της ομάδας, από την οποία εξαρτώνται και τα έσοδα της ΠΑΕ. Εξάλλου, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε δηλώσει με πάσα σαφήνεια, πως άπαντες στον Παναθηναϊκό θα κρίνονται από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Τουλάχιστον προς το παρόν, για φέτος, Νταμπίζας και Αναστασίου ελέγχονται για την εικόνα που παρουσιάζουν…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα