Απολογούνται οι 8 σωφρονιστικοί για τον βασανισμό του Καρέλι

Σήμερα απολογούνται στην ανακρίτρια Σερρών οκτώ σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας Σερρών που εμπλέκονται στον βασανισμό μέχρι θανάτου του κρατούμενου Ιλί Καρέλι. Οι υπόλοιποι επτά, από τους 15 που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, αναμένεται να λάβουν τα επόμενα 24ωρα κλήσεις προκειμένου κι αυτοί με τη σειρά τους να απολογηθούν στην ίδια ανακρίτρια.

Όπως αναφέρει στο κατηγορητήριο η ανακρίτρια Γεωργία Τουτουντζή, ο Καρέλι που κατέσφαξε στις φυλακές Μαλανδρίνου τον 46χρονο υπαρχιφύλακα, Ιλί Καρέλι, υπεβλήθη σε φρικτά βασανιστήρια από 15 σωφρονιστικούς υπαλλήλους (δώδεκα φύλακες, έναν αρχιφύλακα, έναν υπαρχιφύλακα και έναν εξωτερικό φρουρό) για πάνω από δύο ώρες.

Αποτελέσματα της κακοποίησης που υπέστη ήταν να του προκληθούν εκτεταμένες θλαστικές εκχυμωτικές κακώσεις, ορισμένες εκ των οποίων ήταν δηλωτικές του θλόντος-μέσου οργάνου, το οποίο αφήνει σπειροειδή ευρήματα επί των μαλακών μορίων του σώματος, καθώς και κάταγμα του σώματος του στέρνου με την πέριξ αυτού αιμορραγική διήθηση των μαλακών μορίων, το οποίο πιέζει την καρδιά κατά τις αναπνευστικές κινήσεις ή τις κινήσεις του σώματος. Κατά το κατηγορητήριο, το κάταγμα του στέρνου, σε συνδυασμό με τις πράξεις βασανισμού, «ήταν ικανό να επιφέρει, και τελικά επέφερε, τον αρρυθμιογόνο θάνατο του Ιλι Καρέλι λίγες ώρες αργότερα, μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 6.38 μ.μ. μέχρι τις 11.15 οπότε και διαπιστώθηκε ότι δεν ανέπνεε και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Σερρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα