Αποστάσεις ο Ανδρουλάκης από ΓΑΠ και Βενιζέλο

Αποφασισμένος για ρήξεις ακόμη και με το ίδιο του το κόμμα παρουσιάζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκ των υποψηφίων για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Κι αυτό διότι ο κ. Ανδρουλάκης κατηγορεί τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ για τις επιλογές τους.

Ταυτόχρονα σε συνέντευξή του ρίχνει τα βέλη του και στην κα Γεννηματά γιατί αποφάσισε να πει “όχι σε όλα” στην Βουλή, εάν δεν ψηφίζουν και οι ΑΝΕΛ τα κρίσιμα νομοσχέδια. Ήδη ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει τις αντιδράσεις στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ για τα όσα είπε σε συγκέντρωση υποστηρικτών του που διοργάνωσε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στην Κηφισιά.

Στην συγκεκριμένη ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στην Κηφισιά, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταφέρθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας ότι κάποιοι οφείλουν να απολογηθούν στον λαό για την συνεργασία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρουλάκης, με ανακοίνωσή του το ίδιο βράδυ, απέδωσε σε «κύκλους με προφανή σκοπιμότητα, την απομόνωση και παραποίηση τμήματος της ομιλίας του στην Κηφισιά», όπως ισχυρίζεται.

«Κάποιοι κύκλοι, με προφανή σκοπιμότητα, απομόνωσαν και παραποίησαν τμήμα της ομιλίας μου στην Κηφισιά.
Παραθέτουμε τα όσα ειπώθηκαν: «Έγιναν τρομερές πολιτικές επιλογές την περίοδο 2010-2012, γιατί όταν συγκυβερνάς με τον Καρατζαφέρη χωρίς να υπάρχει κοινοβουλευτικός λόγος, πρέπει να απολογηθείς στο λαό».
Προς τούτο διευκρινίζονται τα εξής:
Κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν γιατί το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να συγκυβερνήσει και με τον Γ. Καρατζαφέρη, παρά το γεγονός ότι δεν συνέτρεχε κανένας κοινοβουλευτικός λόγος.
Επίσης, ένα χρόνο μετά, κι ενώ ο ελληνικός λαός ζητούσε αξιοκρατία και διαφάνεια, διαμοιραζόταν το κράτος με το 4 – 2 – 1 (Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ).
Και οι δύο αυτές επιλογές προκάλεσαν τον δημοκρατικό κόσμο της παράταξης.
Είναι, επίσης, προφανές ότι τα λεγόμενά μου δεν αφορούν μόνο μία κυβερνητική περίοδο της παράταξης.
Τα συμπεράσματα δικά σας
…»

Νέες δηλώσεις για το θέμα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε στις απόψεις του, μιλώντας την Πέμπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Δεν έκανα καμιά επίθεση τον Γιώργο Παπανδρέου, εγώ είπα την άποψή μου. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό: Εάν ηγηθώ αυτής της προσπάθειας και οι κυβερνήσεις συνεργασίας θα έχουν ένα σαφέστατο πρόσημο. Δεν θα ξανασυνεργαστούμε με κόμματα της άκρας δεξιάς, όπως κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας.
Εάν συγκυβερνήσουμε, δεν θα κάνουμε αυτό το 4-2-1, ή διανομή αποτυχόντων βουλευτών. Θέλω ένα σταθερό κράτος, όπου μέσω του ΑΣΕΠ, όλοι οι οργανισμοί θα επιλέγουν πρόσωπα ικανά, πέρα και από τα κόμματα, και αυτά θα μένουν σταθερά για μια τετραετία στη θέση τους, όποιος κι αν είναι πρωθυπουργός, όποιος και αν είναι υπουργός. Οι κυβερνητικές συνεργασίες πρέπει να είναι προγραμματικού περιεχομένου και όχι συσπειρώσεις εξουσίας που ο καθένας θα μοιράζει υπουργεία
».

Αποστάσεις και από Φώφη

Αναφερόμενος στην απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μην ψηφίζει στην Βουλή νομοσχέδια της κυβέρνησης τα οποία δεν ψηφίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ξεκαθαρίζει την θέση του λέγοντας: «Καλό θα είναι να μην ετεροκαθοριζόμαστε και σε καμιά περίπτωση η στάση μας στη Βουλή δεν πρέπει να καθορίζεται από τη στάση του κ. Καμμένου. Από την άλλη, όμως, ο κ. Τσίπρας θα πληρώσει την παρά φύσιν συνεργασία του. Διότι βλέπουμε για σοβαρά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι μόνο τώρα αλλά και στο παρελθόν για σοβαρά θέματα που αφορούν τους θεσμούς, ο κ. Καμμένος έχει μια ατζέντα βαθιά εθνικολαϊκιστική».

Η νέα γενιά
Για την φιλοδοξία του, εφόσον ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης, είπε ότι είναι: «Να σκοτώσουμε τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος που απογοήτευσαν τις νέες γενιές και να πάει παρακάτω η πατρίδα μας, φτιάχνοντας ένα κόμμα που θα λειτουργεί με διαφάνεια στις πολιτικές του αποφάσεις, στα οικονομικά, θα σέβεται τα μέλη του θα σέβεται το κράτος. Δεν θα περιμένουν στρατιές αποτυχόντων βουλευτών πότε θα γίνουν εκλογές για να μπουν σε θέσεις εξουσίας. Αυτά είναι μια άλλη πολιτική κουλτούρα».
Σε ερώτηση για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως απάντησε ότι είναι τεχνικό και πρέπει να το επιλύσουν οι τεχνικοί και όχι οι πολιτικοί.
Εκείνο που έθεσε ο κ. Ανδρουλάκης είναι η ανάγκη συμμετοχής στην ψηφοφορία, με μια καινοτομία, των νέων ανθρώπων που εγκατέλειψαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, καθώς, όπως είπε, «είναι μία άλλη Ελλάδα που παράγει, που ρισκάρει, που ενδιαφέρεται για το μέλλον του τόπου μας».
«Εντός και εκτός της χώρας υπάρχει μια κινητοποίηση της δικής μου γενιάς που ψάχνει μια διέξοδο πολιτική. Ο κόσμος ψάχνει κάτι αντισυστημικό, μακριά από τη μιντιοκρατία και την οικογενειοκρατία», επεσήμανε και πρόσθεσε πως χρειάζεται ανανέωση προσώπων, ατζέντας, ήθους και κουλτούρας.
Χθες ο κ. Ανδρουλάκης περιόδευσε στον νομό Κιλκίς και σήμερα στην Θεσσαλονίκη θα συναντήσει πολίτες για να τους εξηγήσει τις θέσεις του, στις 7.30 μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ (αίθουσα Ολυμπιάς).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα