Αποστολή του Enterprise Greece σε Ριάντ και Τζέντα

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή που διοργάνωσε το Enterprise Greece στη Σαουδική Αραβία, και συγκεκριμένα στις πόλεις Ριάντ και Τζέντα, προκειμένου να γίνει παρουσίαση της επενδυτικής πρότασης της Ελλάδας σε Σαουδάραβες αξιωματούχους και επενδυτές. Σε συνέχεια της επιτυχημένης επίσκεψης στο Ριάντ (24-25 Νοεμβρίου 2014) όπου το Enterprise Greece συμμετείχε στην επίσημη αντιπροσωπεία υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότη Μηταράκη, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece κος Στέφανος Ησαΐας και στελέχη του Οργανισμού μετέβησαν στην Τζέντα με στόχο την περαιτέρω προώθηση της Ελλάδας ως επενδυτικό προορισμό σε επιχειρήσεις και επενδυτές.

Στις 26 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε συνεργασία με το γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων και το Ελληνικό Προξενείο στην Τζέντα, στην οποία συμμετείχαν επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν στον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα στους σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξής του και στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει στα ακίνητα, καθώς και στους τομείς αγροτικής παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων. Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του Enterprise Greece είχε την ευκαιρία να προχωρήσει σε επαφές με εκπροσώπους σημαντικών επενδυτικών ομίλων που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην Ελλάδα και διερευνούν την περαιτέρω επέκτασή τους, τόσο μέσω εξαγορών όσο και μέσω Greenfield επενδυτικών σχεδίων. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους της βασιλικής οικογένειας που υλοποιούν έργα στη Μεσόγειο, τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ελληνικές επιχειρήσεις.

Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με θεσμικούς φορείς όπως το ισχυρό Jeddah Chamber of Commerce and Industry, ο αντιπρόεδρος του οποίου απηύθυνε πρόταση στον διευθύνοντα σύμβουλο του Enterprise Greece να συμμετάσχει στο Jeddah Economic Forum που διοργανώνεται στην Τζέντα τον προσεχή Μάρτιο, ενώ διερευνήθηκαν και οι δυνατότητες διοργάνωσης επιχειρηματικών αποστολών τόσο στην Τζέντα όσο και στην Αθήνα, το 2015.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη στο Ριάντ και στην Τζέντα, ο κ. Ησαΐας, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι επαφές που πραγματοποιήσαμε αφορούσαν σχεδόν το σύνολο των πυλώνων, στους οποίους δραστηριοποιείται το Enterprise Greece. Εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον τόσο για επενδύσεις στην Ελλάδα, όσο και για εξαγωγή προϊόντων στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας. Η παρουσία μας, από κοινού με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Νότη Μηταράκη στο Ριάντ και αυτόνομα στην Τζέντα, επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά ότι η μεθοδικότητα, η επιμονή και η συνέπεια αποτελούν πολύτιμα όπλα μας, αλλά και προϋποθέσεις για την εξωστρέφεια της ελληνικής Οικονομίας. Θα συνεχίσουμε να δρούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, συνεισφέροντας αποτελεσματικά στην ελληνική επιχειρηματικότητα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα