Αποφάσισαν (επιτέλους) να προσλάβουν τον Νταμιάνο

Όσα και να διαρρέονται από την πλευρά της ΕΠΟ περί στήριξης, το σίγουρο είναι ότι τα λεγόμενα του Κλαούντιο Ρανιέρι στη ΝΕΡΙΤ για το γεγονός ότι εκείνος όχι μόνο δεν αποφάσισε, αλλά ούτε καν πρότεινε κάποιον προπονητή για τις μικρές εθνικές ομάδες δεν ήχησαν καλά στην ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Θεωρούν ότι εκτός των άλλων (αγωνιστικών) προβλημάτων, υπάρχει και θέμα συνεννόησης με τον Ιταλό, αλλά αυτή τη στιγμή η ΕΠΟ δεν μπορεί να κάνει τίποτα για δύο πολύ απλούς λόγους. Πρώτον, ο Ιταλός έχει υψηλό συμβόλαιο που «τρέχει» και δεύτερον πριν από ένα μήνα ο ίδιος ο Γιώργος Σαρρής στήριζε με περίσσιο… πάθος την επιλογή του.

Για αυτό το λόγο, αυτό που προκύπτει από την Ομοσπονδία είναι να πάνε με τα… νερά του Ιταλού και πρώτη κίνηση στο πλαίσιο αυτό είναι η πρόσληψη του Κριστιάν Νταμιάνο ως υπεύθυνου για τις προεπιλογές των ποδοσφαιριστών από 14-15 ετών, όπως αναφέρει το sport-fm.gr.

Πρόκειται για τον άμεσο συνεργάτη του Κλαούντιο Ρανιέρι που ήταν δίπλα του σε Πάρμα, Γιουβέντους, Ρόμα και Ίντερ και ουσιαστικά θα εφαρμόσει τη δική του φιλοσοφία στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων.

Ο Νταμιάνο έχοντας εργαστεί και για περίπου μια 10ετία στη γαλλική ομοσπονδία θεωρείται βέβαιο ότι θα εφαρμόσει ένα γαλλικό μοντέλο που θα επιφέρει βελτίωση στις μικρές ομάδες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα