Αποφασίζει η ανεξάρτητη Επιτροπή Ηθικής!

Παρά την απολογία του και τον… πρότερο έντιμο βίο του, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της UEFA και υποψήφιος για την αντίστοιχη θέση της FIFA δεν θα ξεμπλέξει εύκολα και γρήγορα, αφού η εμπλοκή του με δοσοληψίες του Μπλάτερ τον αφήνουν εκτεθειμένο.

Το πρόβλημα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, καθώς η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ηθικής της FIFA αποτελείται από άτομα που δεν… καταλαβαίνουν τίποτα (μπορούμε να τους πούμε και «αδιάφθορους») και που για την ώρα δείχνουν να συμπλέουν με τους ερευνητές του FBI που ανέδειξαν την υπόθεση προ μηνών.

Ο Πλατινί στην απολογία του δικαιολόγησε την αμοιβή του 1,8 εκ. ευρώ που αποκόμισε από την FIFA, αλλά το ότι εισέπραξε τα λεφτά οκτώ χρόνια μετά τον αφήνει ελαφρώς έκθετο. Όσο βρίσκεται μπλεγμένος και λόγω των κανονισμών που υπάρχουν στη FIFA δεν θα καταφέρει να θέσει υποψηφιότητα, καθώς η Επιτροπή Ηθικής «στριμώχνει» τους μπλεγμένους και δεν τους επιτρέπει να μετάσχουν στα κοινά μέχρι να ολοκληρωθούν οι νομικές και δικαστικές εκκρεμότητες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα