Αποφασίζουν για τον Γιάννη οι Bucks!

Σε λιγότερο από μία μέρα θα γνωρίζουμε αν τελικά η Εθνική μας ομάδα του μπάσκετ θα ενισχυθεί με τον Γιάννη Αντετοκούμπο στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο και κατ’ επέκταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου, στην ευτυχή περίπτωση που προκριθούμε!

Το πρωί της Πέμπτης, 9/6, ο Έλληνας αθλητής, ο προπονητής του Τζέισον Κιντ και η διοίκηση των Bucks θα καθίσουν σε ένα τραπέζι και θα αποφασίσουν αν τελικά θα επιτρέψουν στον Γιάννη να ενσωματωθεί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του Αντετοκούμπο που να του απαγορεύει τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα. Οι Bucks θα του ζητήσουν «ευγενικά» να μην ταξιδέψει στην Ευρώπη και την απόφαση θα είναι σαν να την παίρνει ο ίδιος ο Γιάννης. Από την άλλη μεριά, αν ο Έλληνας παίκτης είναι αδιαπραγμάτευτος, κανείς δεν θα μπορεί του στερήσει το δικαίωμα να έρθει, ωστόσο θα υπάρχει η πιθανότητα βουβής τιμωρίας, κάτι που σίγουρα θα θέλει να αποφύγει ο Γιάννης.

Οι Bucks προσανατολίζονται στο να του… οκταπλασιάσουν το συμβόλαιο, όχι ως δέλεαρ για να μείνει στην Αμερική το καλοκαίρι, αλλά για να εξασφαλίσουν την παραμονή του στην ομάδα για κάποια ακόμη χρόνια. Υπό αυτό το πρίσμα, ίσως να θέσουν και ως προαπαιτούμενο το να μην ταξιδέψει στην Ευρώπη για να ενεργοποιήσουν το σούπερ συμβόλαιο που του ετοιμάζουν.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να πείσουν οι άνθρωποι των Bucks τον Γιάννη ότι είναι προς όφελός του να κάνει φέτος το καλοκαίρι ατομικές προπονήσεις στο σουτ και στο χειρισμό της μπάλας, όχι μόνο διότι του χρόνου θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες ως γκαρντ, αλλά κυρίως επειδή είναι ακόμη νέος και αυτό το καλοκαίρι κρίνεται ένα από τα πιο κομβικά όσον αφορά στην εξέλιξή του ως NBAer. Ίσως είναι και προς όφελος της Εθνικής να «θυσιαστεί» φέτος το καλοκαίρι.  Θα γνωρίζουμε σύντομα. Ο Γιάννης θέλει να έρθει, αλλά αν πειστεί πως είναι καλύτερο για τον ίδιο να μείνει στο Μιλγουόκι, τότε θα αλλάξει γνώμη…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα