Αποφεύχθηκε η ιστορική απεργία σε “Νέα” και “Βήμα”

O ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

 

Ο Σταύρος Ψυχάρης δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει ένα μισθό στις 18 Νοεμβρίου, προκειμένου να αναστείλουν την απεργία τους. Έτσι, οι δύο ιστορικές εφημερίδες του ομίλου θα κυκλοφορήσουν κανονικά, όπως κάθε σαββατοκύριακο. Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι είχαν προκηρύξει επαναλαμβανόμενες απεργίες, προκειμένου “Τα Νέα” και το “Βήμα” να μην κρεμαστούν στα περίπτερα ξανά, μέχρι η διοίκηση να φανεί συνεπής απέναντί τους.

Ωστόσο, η ΕΣΗΕΑ προσπάθησε να εξομαλύνει την κατάσταση δίνοντας ένα περιθώριο λίγων ημερών στον Σταύρο Ψυχάρη για να καταβάλει έναν ολόκληρο μισθό. Οι εργαζόμενοι πείστηκαν να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή και αποφάσισαν να ορίσουν νέα συνέλευση για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Στο διά ταύτα και παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων, οι ιθύνοντες του ομίλου βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως η απεργία αλλά και τα ασφαλιστικά μέτρα. Άλλωστε, ήδη εκδικάστηκε η πρώτη προσφυγή στο Ειρηνοδικείο Αθηνών από ομάδα διοικητικών υπαλλήλων που θέλησαν να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους και αναμένονται κι άλλες όσο η εργοδοσία κωλυσιεργεί.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι του MEGA έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, καθώς παραμένουν με τη σειρά τους απλήρωτοι για 6 μήνες. Το ίδιο έκαναν κι έξω από το Έθνος του Μπόμπολα, αλλά και τη Μότορ Όιλ του Βαρδινογιάννη, σε μία προσπάθεια να διαμαρτυρηθούν έξω από τα κεντρικά γραφεία και των τριών κυρίων μετόχων της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.». Από την πλευρά της, η ΕΣΗΕΑ απαίτησε την άμεση καταβολή των μισθών στους εργαζομένους του καναλιού, με επίσημη ανακοίνωσή της. Παρά την αποδέσμευση του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για να φτάσουν στα χέρια των δημοσιογράφων και των τεχνικών τα χρήματα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα