Αποφυλάκιση λόγω αναπηρίας θέλει ο Παπαγεωργόπουλος

Αποφυλάκιση λόγω αναπηρίας θέλει ο Βασίλης  Παπαγεωργόπουλος, και αυτό το αίτημα του  πρώην δημάρχου, -όπως προβλέπεται στο νέο νόμο Παρασκευόπουλου για τους ανάπηρους κρατούμενους- ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από το δήμο Θεσσαλονίκης, καλείται να εξετάσει τις επόμενες ημέρες  το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης .

Μέσα απ’ τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται ο πρώην δήμαρχος, υπέβαλε αίτηση για υφ’ όρον απόλυση, λόγω αναπηρίας. Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αλεξάνδρα Ανδρέου πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και, έως το τέλος του μήνα, το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει, εξετάζοντας τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις της αποφυλάκισης σύμφωνα με το voria.gr.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου, αποφυλακίζονται υπό προϋποθέσεις όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 67% και πάσχουν από σοβαρές νόσους ή αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ενώ η πιστοποίηση της αναπηρίας πλέον δεν γίνεται από τον ιατρό των φυλακών, αλλά από το ιατρό του ΚΕΠΑ.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο νόμο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, που ψηφίστηκε στην Βουλή, στις αρχές του έτους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα