Αποχωρούν πρωτοκλασάτα ονόματα από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μία περίοδο μεγάλων αλλαγών στο ρόστερ του, γεγονός που έχει επηρεάσει αγωνιστικά την ομάδα, όπως αποδείχθηκε στους δύο αγώνες με την Χαποέλ Μπερ Σεεβά, στα προκριματικά για το Champions League. Οι μεταγραφές που γίνονται ακολουθούν τη λογική της ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποχωρήσεων, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν πρωτοκλασάτα ονόματα του από το ρόστερ των «ερυθρόλευκων».

Στην πρώτη θέση του σχετική λίστας βρίσκεται το όνομα του Γιάννη Μανιάτη. Ο διεθνής Έλληνας μεσοαμυντικός αγωνίστηκε πέρυσι δανεικός στο βελγικό πρωτάθλημα, ενώ προερχόταν από έναν σοβαρό τραυματισμό και πολύμηνη απουσία από τα γήπεδα. Κατάφερε να ανακάμψει, να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει με σκοπό να επανέλθει στην 11άδα. Ωστόσο πολλά έχουν αλλάξει στον Ολυμπιακό. Με άλλον προπονητή έφυγε, με άλλον ήρθε και σε άλλον κατέληξε. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δεν δείχνει να υπολογίζεται στα βασικά πλάνα του Πάουλο Μπέντο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη αναθέσει σε μάνατζερ να του βρει ομάδα και να φέρει πρόταση στον Ολυμπιακό, προκειμένου να αποχωρήσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ατζέντης έχει χτυπήσει πόρτες σε Βέλγιο, Ιταλία και Γαλλία και αναμένει το ενδιαφέρον που θα προκύψει.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση ενός στόπερ. Αυτό σημαίνει ότι ένας από τους Μποτία ή Ντα Κόστα, θα κληθεί να αδειάσει μία θέση στην ενδεκάδα. Τόσο ο Ισπανός, όσο και ο Μαροκινός, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα να προκύψει κάποια επίσημη πρόταση. Για τον Μποτία υπήρχε ενδιαφέρον από την Ισπανία και τη Ρωσία, ενώ για τον Ντα Κόστα έχουν ενδιαφερθεί ομάδες από τη Βρετανία. Ο τελευταίος είναι ενδεχομένως ο παίκτης που θα παραχωρηθεί αν αποκτηθεί ο Ιλόρι ή κάποιος άλλος κεντρικός αμυντικός.

Η πιθανή έλευση του Νιλμάρ ανοίγει το δρόμο για την αποχώρηση και ενός επιθετικού. Πιθανότερος όλων είναι ο Άλαν Πουλίδο. Ο Μεξικανός καταλαμβάνει θέση μη κοινοτικού, δεν υπολογίζεται στα βασικά πλάνα και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομάδες της πατρίδας του. Η Τσίβας δεν τον έχει βγάλει καθόλου από τη λίστα της και είναι διατεθειμένη να δαπανήσει το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ! Αν όντως καταφθάσει τέτοια πρόταση στον Ολυμπιακό, πολύ δύσκολα θα την αρνηθούν οι Πειραιώτες, ενώ και ο ίδιος δεν έχει αντίρρηση να επιστρέψει στο Μεξικό, παρ’ ότι την τελευταία φορά που βρέθηκε εκεί για διακοπές, γλίτωσε από θαύμα μετά την απαγωγή του από συμμορία.

Εκτός των παραπάνω, στα υπόψιν για μεταγραφή είναι και ο Σεμπά, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της Κρουζ Αζούλ. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο παίκτης που σκόραρε στην Πορτογαλία κόντρα στην Αρούκα και έδωσε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον Ολυμπιακό. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει κάτι, καθώς τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα είναι παίκτες με ποιότητα και θα αργά ή γρήγορα θα πάρουν τη θέση τους στο αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων». Ως εκ τούτου, πολλά θα αλλάξουν τις επόμενες ημέρες και κάποιοι θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα