Αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα θέλει ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών

Την αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα ζητά, με πρόταση βόμβα, ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών.  “Πρέπει να αποτρέψουμε περαιτέρω εμπλοκή του ΔΝΤ στο ζήτημα της Ελλάδας” είπε ο Μπιλ Χουιζένγκα”  παρουσιάζοντας στο Κογκρέσο το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Ταμείου.

Ο Χουιζένγκα, που εκλέγεται στο Μίτσιγκαν και είναι μέλος του υπερ-συντηρητικού Tea Party, είπε επίσης, πως ακόμα και στην περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν μπορέσουν να αποτρέψουν εντελώς την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε βάσει νομοσχεδίου που παρουσίασε, θα μπορούν να εναντιώνονται σε κάθε μεταρρύθμιση, έως ότου η Ελλάδα να ξεπληρώσει όλο το χρέος της προς το Ταμείο.

«Το ΔΝΤ υποτίθεται πως πρέπει να είναι δανειστής τελευταίας ανάγκης, όχι ένα φύλλο συκής, ένας δανειστής πρώτης επιλογής για τις χώρες της Ευρωζώνης», ανέφερε κατά την εισήγησή του.

Η συντηρητική πτέρυγα των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο πιέζει τον Ντόναλντ Τραμπ να λάβει «εδώ και τώρα» αποφάσεις για την στάση του ΔΝΤ. Δεδομένου ότι ο ίδιος ανακοίνωσε πρόσφατα πως η στάση των ΗΠΑ προς τους διεθνείς οργανισμούς θα γίνει πιο σκληρή, πολλοί από αυτούς θεωρούν το ελληνικό ζήτημα ιδανικό για να εφαρμοστεί στην πράξη η πολιτική αυτή.

“Το ΔΝΤ γίνεται «παιχνίδι» στα χέρια των Ευρωπαίων πολιτικών”

Ο Χουιζένγκα, που ασκεί κριτική στάση για την εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό ζήτημα εδώ και χρόνια, υποστήριξε πως το ΔΝΤ γίνεται «παιχνίδι» στα χέρια των Ευρωπαίων πολιτικών, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για την αξιοπιστία του ίδιου του Ταμείου.

«Το ΔΝΤ δεν είναι ταμείο που διασώζει πολιτικά κόμματα στα μέλη που δανείζει, ούτε πρέπει να είναι ο μικρός εταίρος άλλων οργανισμών που δεν κατορθώνουν να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους», είπε και συνέχισε: «Εδώ και επτά χρόνια, το ΔΝΤ χρησιμοποιείται ως ασπίδα από τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης προς τους ψηφοφόρους τους, κι αυτό έχει πλήξει την φήμη του ΔΝΤ, έχει επιμηκύνει την δυστυχία στην Ελλάδα και έχει αναβάλει δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης, που όμως απαιτείται να γίνουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα