«Απραξία και ουδέτερο καθιστούν φαβορί τον Ολυμπιακό»

Την αγωνιστική απραξία της ομάδας του και το ουδέτερο γήπεδο, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, επικαλέστηκε ο τεχνικός της Ντνίπρο, Μίρον Μάρκεβιτς, χρίζοντας ως φαβορί για την πρόκριση τον Ολυμπιακό!

Ο προπονητής της ουκρανικής ομάδας παραχώρησε συνέντευξη στα ΜΜΕ της πατρίδας του, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής από την Τουρκία για το Κίεβο. Η Ντνίπρο είναι αλήθεια πως προέρχεται από μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας, καθώς τα πρωταθλήματα στη χώρα του βορρά διακόπτονται, λόγω του δριμύτατου χειμώνα που επικρατεί στην περιοχή. Οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν την προετοιμασία τους στην Τουρκία, έδωσαν κάποια φιλικά παιχνίδια, αλλά μέχρι εκεί. Επιπροσθέτως, το παιχνίδι για τη φάση των «32» του Europa League θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο. Και τα δύο είναι δεδομένα τα οποία δεν αμφισβητούνται. Παρόλα αυτά, είναι σίγουρο πως ο τεχνικός της Ντνίπρο παίζει και το δικό του παιχνίδι τακτικής, επιχειρώντας να μεταθέσει το άγχος στον αντίπαλό του. Πιο αναλυτικά όσα δήλωσε στους Ουκρανούς δημοσιογράφους:

«Άλλο τα φιλικά, άλλο τα επίσημα ματς. Νομίζω ότι έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, όμως την Πέμπτη θα δούμε στην πράξη τι έχουμε πετύχει. Σας έχω ξαναπεί, ότι η αγωνιστική απραξία και η ουδέτερη έδρα, καθιστούν τον Ολυμπιακό φαβορί.

Δεν με απασχολούν τόσο τα αποτελέσματα των φιλικών, αφού άλλο είναι το κίνητρο των παικτών σε επίσημους αγώνες. Το σημαντικό για εμένα, είναι ότι συνεχίζουμε να φτιάχνουμε ευκαιρίες και ελπίζω την Πέμπτη, να είμαστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί. Τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να είμαστε.

Έχω καταλήξει σχεδόν στην 11άδα του παιχνιδιού. Το πρόβλημα μας είναι στην άμυνα, μετά τον τραυματισμό του Μαζούχ. Θα έχουμε κάποιες προσαρμογές. Επίσης δεν υπολογίζω πλέον στους Βλαντ και Μάτος (τους έχουμε πει να ψάξουν να βρουν τον επόμενο σταθμό τους), αλλά και στον Κραφτσένκο, που τραυματίστηκε και είναι στην Γερμανία, για να δούμε την σοβαρότητα του. Πολλά θα κριθούν και από την τριάδα Κονοπλιάνκα, Ματέους, Ζοζούλια. Είναι οι ηγέτες μας και η κάθε μεγάλη ομάδα, θέλει τέτοιους παίκτες, για να προχωρήσει.

Ξέρω καλά τον Ολυμπιακό. Είναι κυρίαρχος στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, όμως στην Ευρώπη του λείπει κάτι. Όμως πρέπει να σεβαστούμε τα αποτελέσματά του, ιδιαίτερα τις νίκες στην έδρα του με Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους. Έχω παρακολουθήσει όλα του τα παιχνίδια στο Champions League καθώς και τον τελευταίο αγώνα με τον Εργοτέλη στο πρωτάθλημα. Αυτό το τελευταίο ματς, δεν το υπολογίζω πάντως τόσο, αφού ο αντίπαλος του έμοιαζε περισσότερο με ομάδα Β εθνικής.

Είναι έμπειρη ομάδα ο Ολυμπιακός, με τεχνίτες ποδοσφαιριστές. Διαφορετική πάντως, από την ομάδα, που αντιμετώπισα δύο φορές με τη Μέταλιστ, καθώς έχουν φύγει οι περισσότεροι παίκτες του. Το σημαντικό είναι να μην αφήσουμε τον Ολυμπιακό, να έχει κατοχή και να κάνει το παιχνίδι του. Αυτό είναι το κλειδί. Με ηρεμία, να προσπαθήσουμε, αντίθετα, εμείς να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας και θα δούμε την Πέμπτη, ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα.

Γνωρίζω ότι ακολουθεί το ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό, τον μεγάλο του αντίπαλο στο πρωτάθλημα. Δεν πιστεύω όμως, ότι θα τον επηρεάσει τόσο. έχει μια διαφορά 6 βαθμών και πιστεύω, ότι και η ισοπαλία θα είναι καλό αποτέλεσμα για αυτόν. Είναι πάντως ένα έξτρα κίνητρο για εμάς και τους παίκτες, να “σπάσουμε” το αήττητο σερί, που έχει ο αντίπαλος μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα