Απόβαση από αέρος ουκρανών στρατιωτών

Ουκρανοί στρατιώτες αποβιβάστηκαν από τουλάχιστον δύο ελικόπτερα σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στα περίχωρα της πόλης Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία. Λίγο νωρίτερα, πυρά αυτόματων όπλων ακούστηκαν από την περιοχή στην οποία βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κραματόρσκ κι ένα μαχητικό αεροσκάφος πέταξε χαμηλά πάνω από την περιοχή.

Η ανταποκρίτρια του «Reuters» ανέφερε ότι είδε πρώτα ένα μαχητικό αεροσκάφος να πετά πάνω από την πόλη και έπειτα τέσσερα στρατιωτικά ελικόπτερα να πετούν πάνω από το αεροδρόμιο. Δύο από αυτά προσγειώθηκαν και στην συνέχεια όταν άρχισαν να αποβιβάζονται στρατιώτες στο έδαφος και να διασχίζουν το αεροδρόμιο, ντόπιοι που ελέγχουν ένα οδόφραγμα φώναζαν «Ντροπή, γυρίστε στο σπίτι σας»!

Η ανταποκρίτρια Γκαμπριέλα Μπατζίνσκα διευκρίνισε ότι ντόπιοι με ρωσικές σημαίες έχουν στήσει ένα οδόφραγμα με σακιά από άμμο και με λάστιχα έξω από την πύλη του αεροδρομίου. Ορισμένοι από αυτούς δείχνουν να ετοιμάζουν βόμβες μολότοφ. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ελπίζει πως οι αρχές του Κιέβου θα έχουν «αρκετό μυαλό» ώστε να αποφύγουν μια περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα