Απόπειρα δολοφονίας ποδοσφαιριστή από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες;

«Γάζωσαν», καθοδόν, το αυτοκίνητο του ποδοσφαιριστή τουρκικής καταγωγής, Ντενίζ Νακί. Το γεγονός διαδραματίστηκε την Κυριακή (7/1) το βράδυ, στον αυτοκινητόδρομο Α4 κοντά στην πόλη Ντίρεν (δυτική Γερμανία). Ο 28χρονος – που έχει γεννηθεί στη Γερμανία και έχει αγωνισθεί σε αρκετές ομάδες Α’ και Β’ εθνικής – επέστρεφε στο σπίτι του, όταν τον πλησίασε βαν χρώματος μαύρου. Από το οποίο άγνωστοι άρχισαν να τον πυροβολούν. Μετά το περιστατικό, ο Τουρκογερμανός παίκτης – που δεν τραυματίστηκε – πήγε σε αστυνομικό τμήμα της πόλης του Άαχεν και έδωσε πολύωρη κατάθεση. Η αστυνομία άσκησε δίωξη εναντίον αγνώστων για απόπειρα δολοφονίας.

«Θα μπορούσα να σκοτωθώ. Ήταν τόσο κοντά. Κατατρόμαξα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο παθόντας στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Ενώ, στο περιοδικό «Spiegel» εκτίμησε πως «η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα. Είμαι συνεχώς στόχος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, διότι έχω προβεί σε φιλικές προς τους Κούρδους δηλώσεις».

Να σημειώσουμε πως ο Νακί, είναι γνωστός για την επικριτική στάση του απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Πέρσι τον Απρίλιο, καταδικάστηκε από τουρκικό δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή. Κατηγορούμενος για «τρομοκρατική προπαγάνδα» υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Για το συμβάν, άρχισε έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας. Η εισαγγελέας, Κάτια Σλένκερμαν Πιτς, ανέφερε πως οι αρχές αντιμετωπίζουν το επεισόδιο ως απόπειρα ανθρωποκτονίας. Επισήμανε ότι το γραφείο της δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του ποδοσφαιριστή και πρόσθεσε ότι οι έρευνες κινούνται «προς όλες τις κατευθύνσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα