Από Δευτέρα η απόφαση για προσωρινή διαταγή αναστολής ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Από Δευτέρα αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης επί του αιτήματος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το πάγωμα στην χορήγηση ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που έφθασε στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η πρόεδρος του Θ’ τμήματος του Διοικητικού εφετείου θα εκδώσει την απόφασή της την ερχόμενη εβδομάδα όποτε και θα κριθεί το θέμα. Η συζήτηση έγινε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας. Η πλευρά του Δημοσίου υποστήριξε ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιτάσσουν την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να διαφυλαχθούν οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ από την πλευρά των δικηγόρων του Τούρκου αξιωματικού υποστηρίχθηκε ότι η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανατροπής της.

Την επόμενη εβδομάδα, λοιπόν, αναμένουμε όχι μόνο την απόφαση για την έκδοση προσωρινής διαταγής, αλλά και τον προσδιορισμό της συζήτησης επί του αιτήματος αναστολής της απόφασης της Επιτροπής Ασύλου.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα