Από τα πέντε το… μεσαίο τούς έδειξε ο Γκάμπριελ

Viral έχει γίνει στη Γερμανία το βίντεο που δείχνει τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, να απαντά σε ολιγομελή ομάδα διαμαρτυρόμενων φιλοναζιστών υψώνοντας το μεσαίο δάκτυλό του!

Όλα συνέβησαν όταν ο Γκάμπριελ συνοδευόμενος από συνεργάτες του επισκέφτηκε την Παρασκευή  την πόλη Ζαλτσγκάιτερ της βορειοδυτικής Γερμανίας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κομματική συνάντηση, εν όψει των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο στην Κάτω Σαξονία.

Ενώ τα πολιτικά στελέχη περπατούσαν στον κήπο του οικήματος όπου θα γινόταν η συνάντηση, ακροδεξιά ομάδα περίπου 10 νεαρών που φορούσαν κουκούλες και μάσκες που απεικόνιζαν τη γερμανική σημαία έκαναν την εμφάνισή τους.

Οι φιλοναζιστές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα όπως: «Είστε προδότες», «Ποιος σας πρόδωσε; Οι Σοσιαλδημοκράτες», «Είστε κομουνιστές και μαρξιστοκουλτουριάρηδες». Η ακροδεξιά ιδεολογική τοποθέτηση των νεαρών ήταν ξεκάθαρη καθώς αναφέρθηκαν στον πατέρα του Ζίγκμαρτ Γκάμπριελ (σ.σ. ο νυν αντικαγκελάριος έχει διακόψει κάθε επαφή μαζί του από όταν έμαθε ότι ήταν ναζί), λέγοντας: «Ο πατέρας σου αγαπούσε αυτήν την χώρα, εσύ τι κάνεις; Την καταστρέφεις».

Αρχικά ο Γκάμπριελ γέλασε με το περιστατικό και μάλιστα στο βίντεο εμφανίζεται να προσπαθεί να ηρεμίσει συνεργάτη του που έμοιαζε περισσότερο ενοχλημένος. Ωστόσο ο αντικαγκελάριος έδειξε την πλήρη περιφρόνησή του για τους νοσταλγούς των ναζί όταν τους σήκωσε το μεσαίο δάκτυλο και τους γύρισε την πλάτη αποχωρώντας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ οι διαδηλωτές ήταν μέλη του νεοναζιστικού κόμματος NPD και μάλιστα το επίμαχο βίντεο αρχικά αναρτήθηκε στο λογαριασμό τοπικής νεολαίας του κόμματος ώσπου άρχισε να διαδίδεται από λογαριασμούς αντιφασιστικών ομάδων.

 

 

 

 

 

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα