Από Φλεβάρη ηλεκτρονικά οι ψηφοφορίες στη Βουλή

Στην ολοκλήρωση του ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Κοινοβουλίου μέσα από την εγκατάσταση και λειτουργία του ενιαίου συνεδριακού συστήματος στην Αίθουσα της Ολομέλειας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε στο Κανάλι της Βουλής ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης.
Πρόκειται για το καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το νέο σύστημα μικροφωνικών εγκαταστάσεων και εγγραφής ομιλητών.
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη ανέφερε τα εξής:
«Χθες και την προηγούμενη Παρασκευή λειτουργήσαμε στη μεγάλη αίθουσα του Κοινοβουλίου, όπου εξελίσσονται οι εργασίες για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό, έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται η συζήτηση και κυρίως οι ψηφοφορίες με πάρα πολύ σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα. Οι εργασίες αυτές εξελίσσονται, τις διακόψαμε για μια εβδομάδα, θα εξελιχθούν άλλες δύο εβδομάδες και ύστερα θα αποδοθεί το έργο, όπως και εξαρχής το είχαμε οργανώσει έτσι. Αναγκάζομαι να αναφερθώ στο θέμα, διότι ίσως δεν έγινε αντιληπτό αυτό από κάποιους συναδέλφους σας, ότι δηλαδή δεν υπήρξε πρόβλεψη για να λειτουργήσει εχθές το σύστημα και να γίνει ψηφοφορία, πέραν του κλασσικού τρόπου. Το είχαμε ανακοινώσει αρκετές φορές αλλά από μερικούς δεν έγινε αντιληπτό, όπως βεβαίως δεν θα υπάρχει καμία ζωντανή διαφήμιση εταιρείας στο συγκεκριμένο σύστημα όταν τεθεί πραγματικά σε λειτουργία».
Να διευκρινιστεί ότι οι εργασίες στην αίθουσα της Ολομέλειας θα έχουν ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες και θα λειτουργούν οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις, ενώ στο τέλος του Φλεβάρη, οπότε θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση, θα είναι έτοιμο και το λογισμικό για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.
Για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος διενεργήθηκε δημόσια διαβούλευση, η οποία προκηρύχθηκε στις 27 Ιουνίου του 2017. Η προκήρυξη για την ανάδειξη του Αναδόχου για τη σύναψη σύμβασης ανακοινώθηκε την Τρίτη 01 Αυγούστου του 2017 και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλλου 370) στις 04 Αυγούστου.
Η απόφαση για την κατακύρωση των αποτελεσμάτων του έργου υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Βουλής στις 08 Νοεμβρίου 2017.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα