Από 17 δήμους θα ξεκινήσουν οι απολύσεις

Από 17 δήμους που βρίσκονται στο «κόκκινο» και δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις, αλλά και οι απολύσεις υπαλλήλων.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Εθνος», σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης των ΟΤΑ, οι δήμοι που δεν ισοσκέλισαν τους προϋπολογισμούς τους θα υποχρεωθούν να μεταφέρουν προσωπικό σε άλλους δήμους με σκοπό να μειωθεί το μισθοδοτικό τους κόστος.

Παράλληλα, «στο μικροσκόπιο» θα μπουν οι δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες θα μπει λουκέτο και θα απολυθεί το προσωπικό που εργάζεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εάν κριθεί πως δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης από τους δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Υποψήφιες προς «λουκέτο» είναι 18 δημοτικές επιχειρήσεις των 17 δήμων που βρίσκονται «στο κόκκινο». Το 60% αυτών αφορά κοινωφελείς εταιρείες των δήμων, ενώ υποψήφιες προς κατάργηση είναι κυρίως οι εμπορικές εταιρείες των δήμων σε περίπτωση που συντηρούνται μόνο από δημοτικές επιχορηγήσεις και δεν διαθέτουν δικά τους έσοδα.

Στη σχετική λίστα που παρουσιάζει το Έθνος, πρώτος στη λίστα είναι ο δήμος Καλαμαριάς του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 83% τα έσοδα του 2013.

Ακολουθεί ο δήμος Περάματος (71% υπέρβαση), ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος με υπέρβαση κατά 19 εκατ. ευρώ, ο δήμος Θάσου, ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, οι δήμοι Φυλής και Κορυδαλλού, ο δήμος Γορτύνας στο Ηράκλειο της Κρήτης και οι δήμοι Κοζάνης και Σκιάθου.

Στη λίστα που παρουσιάζει η εφημερίδα είναι ακόμα ο δήμος Αχαρνών, Αμαρουσίου, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέλλης, Περάματος, Πύλης Τρικάλων, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Σε όλους τους παραπάνω δήμους θα εφαρμοστεί πρόγραμμα περικοπών, κυρίως σε έξοδα για πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ, αλλά και πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δομών, απ’ όπου θα προκύψει και το πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλους δήμους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα