Από 22-24 Ιουλίου η δίκη του ζεύγους Γριβέα στη Βρετανία

Από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου η δίκη στη Βρετανία του ζεύγους Γριβέα που εμπλέκεται στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και έχει ζητηθεί η έκδοση τους στην Ελλάδα. Αυτό αποφασίστηκε σήμερα στο ειρηνοδικείο του Ουέστμιστερ όπου οι δικηγόροι του ζεύγους Γριβέα, μαζί με τον δημόσιο κατήγορο εξέτασαν και παρουσίασαν στο δικαστήριο την πορεία της υπόθεσης. Η υπεράσπιση του ζεύγους Γριβέα έχει καταθέσει σειρά αιτημάτων-ενστάσεων ζητώντας μεταξύ άλλων να οριστεί πραγματογνώμονας ο οποίος θα εξετάσει τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, τόσο στην ανδρική όσο και στη γυναικεία πτέρυγα.

Επίσης έχει ζητηθεί να οριστούν δύο άλλοι πραγματογνώμονες που θα αποφανθούν αν μπορεί να διεξαχθεί δίκαιη δίκη στην Ελλάδα. Ακόμα ζητούν να διερευνηθεί αν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται αποτελούν αδικήματα και για τον βρετανικό νόμο καθώς και οι επιπτώσεις που θα έχει η παράδοση του ζεύγους στις ελληνικές Αρχές για τα δύο ανήλικα παιδιά τους, τα οποία ζουν στη Βρετανία.
Η εισαγγελία του Λονδίνου, θα μελετήσει τα έγραφα και αν χρειαστεί θα υποβάλει διευκρινιστικές ερωτήσεις. Οι όποιες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 14 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγος του η Αναστασία Βάτσικα, παραδόθηκαν στις βρετανικές Αρχές στις 22 Ιανουαρίου, αφού πρώτα είχε κανονιστεί ραντεβού με την αστυνομία. Πέρασαν από αυτόφωρη διαδικασία και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους όπως καταβολή 50.000 λιρών, η παράδοση των διαβατηρίων τους και η παρουσία σε καθορισμένο χρόνο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση των φερομένων ως επισφαλών δανείων του Τ.Τ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα