Αραβίδης vs Τζαβέλλας σημειώσατε 1

 

Τώρα που πέρασαν κάποια 24ωρα και «κρύωσε» η υπόθεση Γιώργου Τζαβέλλα, γίνεται ξεκάθαρο πως δεν έχουμε να κάνουμε με στήσιμο του ΠΑΟΚ από τον Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή στον αγώνα με τον Ατρόμητο, αλλά με κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό. Έχουμε να κάνουμε με μία συγκεκριμένη εξω-αγωνιστική συμπεριφορά, δημιουργημένη από τη σχέση του αθλητή με το υπόλοιπο ποδοσφαιρικό τμήμα (κυρίως τον Βλάνταν Ίβιτς), σε συνδυασμό φυσικά με την ιδιοσυγκρασία του και το ταπεραμέντο του.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αν τους πει ο προπονητής θα παίξεις έτσι ή αλλιώς, θα το δεχθούν και θα υπερβάλουν εαυτό στο γήπεδο για να αποδείξουν ότι είναι πιστοί στρατιώτες. Υπάρχουν άλλοι που θα το συζητήσουν με τον προπονητή τους και θα βρουν μία άκρη. Υπάρχουν και μερικοί που θα προσπαθήσουν αλλά δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στο σύστημα ή στο συγκεκριμένο ρόλο τους. Και υπάρχουν τέλος εκείνοι, που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, έχουν άποψη για τη δυναμική της ομάδας, την τακτική του προπονητή, ακόμη και για τις μετεγγραφές. Ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας.
Κορυφαίος του αγώνα σε επεμβάσεις ο Τζαβέλλας!

Αποδεικνύεται, λοιπόν, πως ο 29χρονος Έλληνας αμυντικός δεν έστησε κανέναν ΠΑΟΚ, ούτε είχαν παίξει την ανατροπή του Ατρόμητου οι συγγενείς του σε ασιατικές στοιχηματικές εταιρίες. Απλά ο Τζαβέλλας έχει άποψη για τα πάντα και δεν διστάζει να κάνει κριτική στον Ίβιτς μετά από κάθε αγώνα. Δεν δίστασε επίσης να μιλήσει απαξιωτικά συνολικά για την ομάδα, εκφέροντας, μάλιστα, την άποψη ότι στη Φλωρεντία ο ΠΑΟΚ θα χάσει με μεγάλο σκορ. Αυτή την ατάκα, μάλιστα, την έμαθε ο Ίβιτς και έτσι ξαφνικά ο Τζαβέλλας… αρρώστησε και δεν ταξίδεψε στην Ιταλία. Για να φτάσουμε τρεις μέρες μετά στον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο, όπου ο 29χρονος αμυντικός ήταν… υγιέστατος.

Στο συγκεκριμένο ματς ο Τζαβέλλας είναι ο πρώτος του ΠΑΟΚ σε κοψίματα και κλεψίματα σύμφωνα με την επίσημη καταγεγραμμένη στατιστική του αγώνα από τη Super League. Συνολικά είχε 13 θετικές επεμβάσεις, με τους Κάμπος και Βαρέλα να ακολουθούν με… τρεις όλες κι όλες! Απίστευτο; Επίσης, υπάρχει καταγεγραμμένο μόλις ένα λάθος στο παιχνίδι του και φυσικά συμβολή στο τρίτο γκολ, χάρη στην καλή του εκτέλεση φάουλ. Στα δε γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ δεν παρατηρείται κάποια αδράνεια μεγαλύτερη από αυτή των συμπαικτών του. Αν ο Τζαβέλλας έκανε ματσάρα με σκοπό να προηγηθεί ο ΠΑΟΚ με 3-1 στο 72’ και στο τέλος να χάσει, τότε δεν έχουμε λόγια…

Το ότι ο Βλάνταν Ίβιτς προέβη στο απίθανο άδειασμα του αθλητή δίχως στοιχεία και η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη να μείνει ελαφρώς αποστασιοποιημένος είναι δείγματα απειρίας και των δύο.

Η διαφορετική αντιμετώπιση στην υπονόμευση του Αραβίδη!

Πριν από μερικές μέρες, δημιουργήθηκε ένα αντίστοιχο σκηνικό στην ΑΕΚ, αλλά πέρασε λίγο πιο αναίμακτα, παρά το ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης επισκέφτηκε τα Σπάτα και μίλησε με σκληρά λόγια στους παίκτες και συγκεκριμένα στον Χρήστο Αραβίδη. Για όσους δεν θυμούνται, πρόσφατα διέρρευσε πως ο Αραβίδης υπονόμευσε κι αυτός την ομάδα του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης σε μία κουβέντα με φίλαθλο που τον πλησίασε και του ζήτησε την αιτία της κακής εμφάνισης της ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο Ενωσίτης ποδοσφαιριστής του είπε τότε: «Με αυτούς που έχουμε, έτσι θα παίζουμε».

Πως αντέδρασε, όμως, ο οργανισμός ΑΕΚ μετά από αυτό το συμβάν; Πολύ απλά ο διοικητικός ηγέτης έδωσε ως όφειλε το παρόν, δεν έστειλε τον παίκτη από εκεί που ήρθε, αλλά του ζήτησε με τον τρόπο του να δώσει απαντήσεις μέσα στο γήπεδο και ως εκ του θαύματος ο Αραβίδης ήταν εκ των κορυφαίων της Ένωσης με τον Πλατανιά και σκόραρε ξανά μετά από εννέα μήνες!

Να θυμίσουμε πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε χαριστεί πέρσι και στον Ραφίκ Τζιμπούρ όταν είχε προβεί σε παρόμοια δήλωση για την ποιότητα του ρόστερ της ομάδας, με τον Αλγερινό να είναι καθοριστικός στη συνέχεια στο Κύπελλο, αλλά να μην του ανανεώνεται το συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2016!

Από τη μία μεριά, λοιπόν, έχουμε έναν άπειρο προπονητή, τον Βλάνταν Ίβιτς που έκανε άνω-κάτω την ομάδα του επειδή ως προσωπικότητα τον «σκεπάζει» ο Γιώργος Τζαβέλλας, αλλά και έναν παράγοντα χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία για το πώς αντιδράς σε τέτοιες καταστάσεις και από την άλλη είδαμε το πώς φέρθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και τι επίδραση είχε αυτό στον Χρήστο Αραβίδη. Τώρα, το αν θα συνεχίσουν οι δύο αυτοί παίκτες στις ομάδες τους είναι άλλο θέμα…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα