Αργεντινή από άλλο πλανήτη!

Θύελλα η Αργεντινή, παρέσυρε στο πέρασμά της την  Παραγουάη στον ημιτελικό του 44ου Copa America και με  το θριαμβευτικό 6-1 προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό της Κυριακής (00:30 ώρα Ελλάδας) όπου θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Χιλή.

Τα λόγια είναι περιττά, καθώς η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια και αυτή τη φορά η Αργεντινή δεν ρίσκαρε μένοντας στο ένα ή στα δύο γκολ. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μέρος το αποτέλεσμα ήταν ακόμη ανοιχτό, καθώς στα δύο γκολ του Ρόχο (15’)και του Παστόρε (27’), η Παραγουάη κατάφερε να απαντήσει λίγο πριν την ανάπαυλα (43’)με τον Λούκας Μπάριος, διαμορφώνοντας το 2-1.

Κρίνοντας από την εικόνα της Αργεντινής στα ματς των ομίλων που πήρε προβάδισμα και δεν κατάφερε να το διευρύνει και με πυξίδα το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στην πρεμιέρα που το 2-0 έγινε 2-1, πολλοί πίστεψαν πως στην επανάληψη η Παραγουάη θα κάνει ότι μπορεί για μία νέα ανατροπή. Αυτή τη φορά, όμως, δεν μπόρεσε να ορθώσει ανάστημα. Μέχρι το 53’ ο Ντι Μαρία είχε σκοράρει δις και όλα είχαν τελειώσει! Το τελικό 6-1 διαμόρφωσαν οι Αγκουέρο και Ιγκουαΐν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Χιλή και Αργεντινή θα κονταροχτυπηθούν στο Σαντιάγκο όπως και πριν από 50 χρόνια, όταν το τουρνουά κρίθηκε στο μεταξύ τους παιχνίδι για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, με την Αργεντινή να επικρατεί 1-0.

 

https://www.youtube.com/watch?v=6cn3WPqUOu4

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα