«Αρκετά πια με το “παιχνίδι του φταίχτη” σε αυτή τη χώρα»

Οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον κακές και αυτό το απέδειξε με τη καυστική δήλωση που έκανε  με αφορμή την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο λόγος για τον  βουλευτή και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, Νίκο Νικολόπουλο  που τόνισε πως  “ο ελληνικός λαός την ώρα που “ματώνει” δεν ανέχεται το “παιχνίδι του φταίχτη”».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Πολύ κακό για το τίποτα. Χωρίς καμιά προηγούμενη προετοιμασία, χωρίς καμιά ειλικρινή διάθεσησυνεννόησης, χωρίς καν ίχνος ένδειξης για γεφύρωση των διαφορών και λείανση των αντιθέσεων, ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων συζήτησαν επί έξι και πλέον ώρες ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να καταλήξουν τελικά ότι δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Αρκετά πια με το «παιχνίδι του φταίχτη» σε αυτή τη χώρα.

Ήταν προφανές από την αρχή ότι η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών δεν θα κατέληγε σε καμίασυγκεκριμένη απόφαση και ιδιαίτερα, απόφαση που θα παρήγαγε αποτέλεσμα.Και γι” αυτό δεν ευθύνεται μόνο η κυβερνητική πτέρυγα που ενδεχομένως απέτυχε να αναδείξει την καλήπρόθεση της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού, αλλά και το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσηςπου προσήλθαν στη συζήτηση αποφασισμένα να «πετροβολήσουν απ” έξω» την ελληνική κυβέρνηση,θυσιάζοντας το εθνικό χρέος στην κομματική σκοπιμότητα.Ο ελληνικός λαός, μας κρίνει όλους. Και καταλαβαίνει τα παιχνίδια λαϊκισμού και «μεταβίβασηςευθυνών» που παίζονται, την ώρα που αυτός ματώνει καθημερινά.

Είναι δεδομένο πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει την κύρια ευθύνη για την διαχείριση τηςκατάστασης και καλείται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που καλλιέργησε στον ελληνικό λαό. Θα κριθεί για τις πράξεις και τα αποτελέσματά της. Ωστόσο, όπως πολλές φορές έχουν τονίσει οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, η βαθιά κρίση απαιτείσυνευθύνη, πλατιές συνεργασίες και κυρίως εγκατάλειψη της μικροπολιτικής.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα εξακολουθήσει εντός Βουλής, δια του Προέδρου του, ΝίκουΝικολόπουλου, να στηρίζει την προοπτική που έδωσε στον λαό η παρούσα κυβέρνηση,αντιμαχόμενο παράλληλα κάθε επιπλέον μέτρο φτώχειας αλλά και την παλαιοκομματική λογική»για όλα φταίνε οι άλλοι».

Και επιπλέον, θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται μέσα στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία, για τηνεπικράτηση της λογικής, της εντιμότητας και της αλήθειας.Το Μαξίμου οφείλει να ακούσει την κοινωνία των Πολιτών. Και εμείς ευχόμαστε το Μαξίμου να ακούει!».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα