Αρνητικός ο Μπουτάρης σε τρίτη θητεία εάν εκλεγεί ξανά

Την απόφασή του να μην διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Θεσσαλονίκης το 2019 εάν εκλεγεί στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε ο νυν δήμαρχος της πόλης Γ. Μπουτάρης. Όπως υποστήριξε «η εξουσία φθείρει και διαφθείρει. Εγώ το δηλώνω από τώρα ότι στις επόμενες εκλογές του 2019, εφόσον κερδίσουμε φυσικά, δεν θα είμαι υποψήφιος».

Απατώντας σε παρατήρηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Π. Αβραμόπουλου σχετικά με πρωταπριλιάτικο αστείο ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι « μπορεί να είναι Πρωταπριλιά, αλλά είναι μια μέρα σαν τις άλλες. Επειδή εγώ είμαι εκ φύσεως ψεύτης, αν ήταν Πρωταπριλιάτικο θα το θύμιζα ότι είναι Πρωταπριλιά. Αν θέλετε να το επαναλάβω και αύριο ότι δεν θα είμαι υποψήφιος για τρίτη θητεία».

Σε ό,τι αφορά τις ιδιαίτερα θετικές δημοσκοπήσεις για την παράταξή του υπογράμμισε ότι «αυτό, όμως, έχει έναν τεράστιο κίνδυνο. Να καβαλήσουμε το καλάμι και να λειτουργήσουμε αλαζονικά λες κι έχουμε εκλεγεί ήδη». Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον υποψήφιο δήμαρχο Σταύρο Καλαφάτη, απάντησε ως εξής: «Ουδέν σχόλιο. Ο καθένας κοιτάζει τα δικά του. Θα βρεθούμε σε κάποιο ντιμπέιτ. Τώρα δεν λέω τίποτε».

Ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι στην παράταξή του, την «Πρωτοβουλία», δεν τους ενδιαφέρει η κομματική τοποθέτηση του καθενός. «Σαφώς μας ενδιαφέρει η ιδεολογική τοποθέτηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν λέμε πως είμαστε εναντίον των κομμάτων, δεν διαγράφουμε τα κόμματα. Απλώς δεν πρέπει τα κόμματα να μπλέκονται και να καθορίζουν με κομματικά κριτήρια τις διοικήσεις του Δήμου», είπε χαρακτηριστικά.

Τους πρώτους 53 υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» στις εκλογές του Μαΐου, παρουσίασε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πρόσθεσε πως στην παράταξή του υπάρχουν πρόσωπα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και πολλές φορές δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχουν ομάδες και καβγάδες στο εσωτερικό της παράταξης. «Εγώ προσωπικά δεν δίνω φράγκο», υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι η παράταξή του δεν διαγράφει και όποιος έχει σημαντικές διαφωνίες μπορεί να φύγει μόνος του.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Μπουτάρη για την αίτηση που έχει καταθέσει ηλεκτρονικά ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας, να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και ο δήμαρχος περιορίστηκε στο εξής σχόλιο: «Ενδιαφέρον το ενδιαφέρον του Βούγια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα