Αρχίζει η μετά Πλατινί εποχή

 

Με ψήφους 42 υπέρ και 13 κατά ο 48χρονος Σλοβένος Αλεξάντρ Σέφεριν είναι ο νέος πρόεδρος της UEFA, ο άνθρωπος που θα παραδίδει από εδώ και στο εξής το Μάη το Champions League και του Europa League στους θριαμβευτές των θεσμών.

Φυσικά δε θα είναι μόνο αυτές οι αρμοδιότητες του νέου προέδρου. Ο 48χρονος παράγοντας έχει πολλά θέματα να λύσει, καθώς τοποθετείται στην κεφαλή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου παίρνοντας τη θέση του Μισέλ Πλατινί που κατηγορείται για διαφθορά. Ο Αλεξάντρ Σέφεριν πρέπει να απομακρύνει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από αυτές τις συνθήκες…

Ο Σλοβέβος κέρδισε με άνεση στην ψηφοφορία τον έτερο υποψήφιο, Ολλανδό Μίκαελ Φαν Πράαγκ, σε μία διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σε ελληνική έδαφος (στο Λαγονήσι) και στην οποία βρέθηκε και ο Γιώργος Γκιρτζίκης, χωρίς όμως θεσμικό ρόλο. Απλά ήθελε να πάει ο άνθρωπος και πήγε. Για λογαριασμό της ΕΠΟ ψήφισε ο Εκτελεστικός Γραμματέας Παυσανίας Παπανικολάου.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου της UEFA ο Αλεξάντρ Σέφεριν και ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της Ομοσπονδίας, Πέδρο Πίντο, σχολίασαν τα τεκταινόμενα γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, μη λέγοντας κάτι καινούριο και υπενθυμίζοντας πως ελέγχουν την υπόθεση, αφού βρίσκονται σε επικοινωνία με την ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα